Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Dziesmu vakarā uzstāsies dziesminieks Uldis Ozols

easyget.lv, 18.03.2013. 09:52

21. martā Rokkafejnīcā „Reiterna nams” Dziesmu vakaru koncertciklā gaidāms dziesminieka Ulda Ozola autorvakars.

Uldis Ozols. Zaļais dziesminieks, tīrradnis. Dzimis vēju pilsētā Liepājā. Audzis un skolojies Rīgā, bet sirdī vienmēr palicis kurzemnieks. Mīl mākslu visās tās izpausmēs, lai gan dienišķo maizi pelna ar fizisku darbu.

Ģitāras spēlei pievērsies pēc atgriešanās no obligātā dienesta padomju armijā. Cenšoties iemācīties tolaik nepublicētās un noslēpumainās Imanta Kalniņa dziesmas, sācis dziedāt un spēlēt Austras Pumpures programmās, kļūstot par savējo – austrasbērnu. Pateicoties komponista Imanta Kalniņa radītajai dziesmotajai gaisotnei Liepājā, tāpat kā daudzi austrasbērni, sāk sacerēt dziesmas.

No astoņdesmito gadu vidus kļuvis par neformālo talku ugunskuru dziesminieku, piedaloties talku un koncertu kustībā, kas pirmā un pēdējā PSRS prezidenta Gorbačova „perestroikas” laikmetā pārauga par Vides aizsardzības klubu.
Uldis savām dziesmām izvēlējies daudzu autoru dzeju, kura uzrunājusi viņu kā dziesminieku. Dziesmu pūrā ir vairākas dziesmas, kuras daudziem ir tuvas un pazīstamas. Lūk tikai dažas no tām – Dziesmiņa, Dvēselīte, Nesaki man neko, Vēl mazliet, Ne nieka man nevajag no jums, Peļu paladziņš, Mans brālis, Sauciet to par teātri, Čigāni, Zemgalei.
Dziesmas Uldim pierakstītas ar sabiedrībā zināmu autoru, tādu kā Māras Zālītes, Ojāra Vācieša, Māra Melgalva, Ārijas Elksnes, Olafa Gūtmaņa, Ulda Graša, arī Liepājas dzejnieka Augusta Strausa, Kokneses dzejnieces Anitas Svētiņas, Noras Kalnas, Intas Riekstiņas, Rudītes Losānes, Jāņa Plotnieka un bijušā klasesbiedra Māra Čečiņa vārdiem. Tāpat Uldis ir pierakstījis dziesmas ar latviešu tautasdziesmu vārdiem.

21. martā 19.00 Latvijas 1. Rokkafejnīcā skanēs Ulda dziesmas. Rīgā Uldis ir bieži. Arī uzstāšanās dažādos koncertos kopā ar Austru Pumpuri un citiem dziesminiekiem nav retums. Šajā vakarā Uldis uz skatuves būs viens kopā ar savām dziesmām. Šāds koncerts nav noticis jau ļoti sen un būs īsts baudījums visiem, kas saprot un mīl dziesmu.

Dziesmu vakari notiek katru otro ceturtdienu Latvijas 1. Rokkafejnīcas „Reiterna nams” (Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4) lielajā zālē (2.stāvā). Rokkafejnīcas saimnieki un darbinieki būs parūpējušies par atbilstošu atmosfēru un, sākot ar 4. oktobri, ceturtdienas izsludinātas par Vīna vakariem, kur papildus jau ierastajai smaržīgajai tējai un kafijai iespējams baudīt arī īpašus vīnus un atbilstošas uzkodas.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu un SIA RJK. Informatīvi atbalsta Austras biedrība (www.austrasbiedriba.lv) un Vislatvijas Dziesminieku Saiets (www.saiets.lv)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV