Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Jaunās paaudzes mūziķi festivāla „Windstream” koncertos

easyget.lv, 18.03.2013. 10:21

Pavasara festivālā Windstream, kas tiks atklāts 20. martā Lielajā ģildē, šogad piedalīsies jaunie mūziķi no Latvijas, Igaunijas un Francijas.
Jaunās paaudzes mūziķi festivāla „Windstream” koncertos

Jau Atklāšanas koncertā uzstāsies vokālā grupa „Framest”, igauņu trompetists Ārne Ots un mežradznieks Māris Evelons. Nākamajos koncertos solisti būs franču arfiste Anaella Turē, vokālisti Liene Kinča un Valdis Jansons, klarnetisti Jānis Tretjuks un Raivo Lallo, diriģents Andris Poga, informē orķestra „Rīga“ mārketinga speciāliste Ilze Pleša.

Festivāla rīkotājs – Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” īpaši vēlas iepazīstināt klausītājus ar ārvalstu viesiem.

Ārne Ots studējis Tallinas Mūzikas augstskolā pie sava tēva Avo Otsa. Viņu vienlīdz interesē klasiskā mūzika un džezs, apguvis arī sitaminstrumentu spēli. 2006. gadā Ā. Ots ieguva pirmo vietu trompetes spēlē Igaunijas Nacionālajā pūšaminstrumentu konkursā, 2009. gadā bija finālists „Yamaha” Starptautiskā trompetistu konkursā Hamburgā. Uzstājies kā solists ar virkni orķestru, tostarp Ukrainas kamerorķestri, Polijas Kamer-filharmonijas orķestri un vairākiem Igaunijas orķestriem. Šobrīd ir dalībnieks tādās igauņu grupās kā „Ewert and the Two Dragons” un „2 Quick Start”. Mūzikas recenzenti atzīmē Ā. Otsa ekspresīvās interpretācijas un virtuozitāti. Šobrīd Ārne Ots jau ieradies Rīgā, lai šajā trešdienā uzstātos festivāla Atklāšanas koncertā „Kokteilis Windstream gaumē”.

Savukārt franču arfiste Anaela Turē ieradīsies Rīgā pēc Lieldienām, lai piedalītos festivāla Noslēguma koncertā 6. aprīlī Lielajā ģildē. Viņas panākumi konkursos aizsākušies 13 gadu vecumā un nozīmīgākie no tiem attiecas uz 2011. gadu – uzvara „Concours Français de harpe” un izcīnītā 4. vieta „Grand Concours international de harpe Lily Laskine” Parīzē.

Festivāla Atklāšanas koncertā 20. martā gaidāma nozīmīga vokālās grupas „Framest” uzstāšanās ar jaunu repertuāru, kas iestudēts pašreizējā grupas sastāvā: Beāte Zviedre (soprāns), Lība Ērce (alts), Mikus Abaroniņš (tenors), Jānis Ķirsis (baritons). Skanēs gan džeza standarti, gan latviešu mūzika kā Z. Liepiņa „Krīt lapa”, R. Paula, E. Īgenbergas, Ģ. Ramaņa, A. Kublinska un Jāņa Ķirša vokālās kompozīcijas. Jānis Ķirsis par jaunumiem „Framest” repertuārā saka: „Ir liela uzdrīkstēšanās, vienlaikus arī izaicinājums atskaņot skaņdarbus, kas komponēti pirms 30 - 40 gadiem, ko visi zina kā klasiku.  Būs arī jaundziesma „Jauna diena (Rožu pilsētā)”, ko kopā ar Guntaru  Raču sarakstījām vasarā, kad pārstāvējām Latviju konkursā „Jaunais Vilnis”. Tagad tas skanēs vokālorķestrāli.”

Jaunie un jau slavenie latviešu vokālisti Liene Kinča un Valdis Jansons būs solisti J. Brāmsa Vācu rekviēma atskaņojumā 24. martā Rīgas Domā, turklāt V. Jansons ieradīsies Rīgā nevis no savas mītnes pilsētas Milānas, bet no Lisabonas, kurš pašlaik gatavo Grāfa de Lunas lomu operas „Trubadūrs” iestudējumā.

Plašāka informācija par Pavasara festivāla „Windstream” koncertiem ir pieejama www.facebook.com/RIGAorchestra un www.music.lv/riga. Festivāla dienasgrāmata www.draugiem.lv/windstream un www.twitter.lv/orkestrisRIGA.

Foto: Grupa Framest. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV