Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Koris “Latvija” uzsāk sadarbību ar Vladimiru Aškenazi un ierakstu kompāniju “Ondine”

easyget.lv, 20.03.2013. 09:32

Valsts Akadēmiskais koris “Latvija”, turpinot starptautisko koncertturneju martā, Helsinkos piedalīsies Dmitrija Šostakoviča mūzikas atskaņojumā un kompaktdiska ierakstā.

Koncerti norisināsies jaunajā Helsinku koncertzālē 20. un 21. martā. Tajos piedalīsies Helsinku Filharmoniskais orķestris, solisti Mari Palo (soprāns), Tomass Katajala (tenors), un pasaules slavenais bass-baritons Šenjangs (Kārdifas un daudzu citu konkursu uzvarētājs, www.imgartists.com/artists/shenyang). Pie diriģenta pults stāsies Vladimirs Aškenazi, ar kuru koris sadarbosies pirmo reizi, informē kora pārstāve Ieva Vītiņa.

Koncerta programmā ir iekļauta Šostakoviča svīta par Somijas tēmu, kas tika rakstīta 1939. gadā, lai godinātu Padomju armijas uzvaru pār Somiju Ziemas karā. Taču dažādu vēsturisku peripētiju rezultātā šīs opuss tika pirmatskaņots tikai 2001. gadā. Izskanēs arī Šostakoviča mūzika kara filmai “Zoja”. Koncerta noslēgumā skanēs dramatiskā kantāte “Stepana Razina sodīšana ar nāvi”.

Pazīstamā ierakstu kompānija “Ondine” ir nolēmusi šo koncertprogrammu iekļaut savā katalogā. Ieraksta idejas autori un iniciatori ir Helsinku Filharmoniskais orķestris, ar kuru Valsts Akadēmiskajam korim “Latvija” ir izveidojusies cieša sadarbība jau vairāk nekā piecu gadu garumā.

Līdz šim koris “Latvija” jau ir sadarbojies ar vairākiem starptautiski pazīstamiem mūzikas izdevējiem, piemēram, ar leiblu “EMI Classics” , ierakstot mūziku mākslas filmai “Parfīms”. Janvārī Lielbritānijas izdevniecība “Hyperion Records” izdeva Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” ieskaņoto britu komponista Gabriela Džeksona mūzikas albumu, kas ir ieguvis visaugstākos novērtējumus “BBC Music Magazine” un “Gramaphone” recenzijās. Īpaši atzinīgi tiek vērtēts kora skanējums, tembrs. “BBC Music Magazine” kora izpildījumu nodēvējis par “virtuozu vokālu ceļojumu”.

Vairāk par koncertu var uzzināt šeit.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV