Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Kančeli, Perta un Vaska mūzikas koncerts Rīgas Domā

easyget.lv, 21.03.2013. 12:02 | komentāri (1)

Lielajā Piektdienā, 29. martā, Rīgas Domā skanēs laikmetīgās sakrālās mūzikas koncerts.
Kančeli, Perta un Vaska mūzikas koncerts Rīgas Domā

Koncertā dzirdēsim Gijas Kančeli, Arvo Perta un Pētera Vaska meditatīvo mūziku Latvijas Radio kora un orķestra Sinfonietta Rīga izpildījumā. Solisti – altiste Liene Kļava un dziedātāja Ieva Parša, informē Latvijas Koncertu” pārstāve Rinta Bružēvica. Programmas idejas autors ir Radio kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava.

Komponistu triādē – klusuma balsu pasaulslaveni apdziedātāji. Rezignēts, sāpīgs un vienlaikus mierinošs ir gruzīnu autors Gija Kančeli, kura daiļradei raksturīgos spējos dinamikas kontrastus šoreiz izbaudīsim skaņdarbos “Caris mere”, “Einmal” un “Exil”. Kančeli saka – “kad baznīcā, sinagogā vai mošejā nenotiek dievkalpojums, tajā valda īpašs klusums. Es vēlos pārvērst šo klusumu mūzikā.” Visā pasaulē atzītā igauņu zvaniņtehnikas meistara Arvo Perta meditatīvo rokrakstu pārstāvēs motetes “Da pacem Domine” un “Salve Regina”, kā arī “Svētceļnieku dziesma”, kas sacerēta 1984. gadā – četrus gadus pēc tam, kad Perts emigrēja no PSRS uz Vāciju – un veltīta igauņu kinorežisoram Grigorijam Kromanovam (1926–1984), ar kuru Perts sadarbojās kinojomā. Visubeidzot Pēteris Vasks, no kura darbiem Sigvards Kļava izvēlējies Mesas daļu “Agnus Dei” (“Dieva Jērs”) un rimti, rāmi ritošo Tēvreizi jeb “Pater noster”.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Foto: Pēteris Vasks. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV