Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Somu avangarda trio Cleaning Women koncertēs Latvijā

Easyget.lv, 26.03.2013. 09:19 | komentāri (2)

Maija sākumā ar diviem koncertiem Latvijā viesosies Somijas alternatīvās mūzikas skatuves leģenda – grupa „Cleaning Women”.
Somu avangarda trio Cleaning Women koncertēs Latvijā

2. maijā koncerts notiks Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā un 3. maijā – klubā Fire Bar Liepājā, informē Elīna Cire.

„Cleaning Women” jeb citplanētieši CW01, CW03, CW04 uz planētas Zeme nolaidās tālajā 1996. gadā. Apvienības unikālo skanējumu veido apbrīnas vērts pašdarinātu instrumentu arsenāls apvienojumā ar 15 gadus izkoptu krāšņu fantāziju, kas brīvi ceļo pāri mūzikas žanru robežām. „Cleaning Women” zināmi ne tikai kā hipnotiska koncertgrupa, bet arī regulāri mākslas un kinofestivālu viesi, kas radījuši skaņu celiņus tādiem izciliem mēmā kino klasiķu darbiem kā S. Eizenšteina „Bruņukuģis Potjomkins”, F. Langa „Metropole”, Dz. Vertova „Entuziasms” u.c. Grupai ir jaudīga koncertpieredze ne vien no tūrēm teju visās Eiropas valstīs, bet arī ASV, Kanādā, Krievijā un Ķīnā.

Ņemot talkā par instrumentiem pārvērstus veļas žāvētājus, centrifūgas, urbjus, skārda kārbas un citus atribūtus, grupa rada elektrizēti muzikālu lādiņu, kur apdullinoši transa ritmi mijas ar tumši industriālu roku, dūmakainas tehnobalādes ar eksperimentālo skaņu mākslu un lipīgi dzirkstošs pagrīdes disko ar bardiskām somugru tautas meldijām. „Cleaning Women” skatuviskais šarms un video sets apvieno 1980. gadu futūrismu un 1920. gadu kabarē pulsējošo atmosfēru.

Ietekmīgais alternatīvās mūzikas žurnāls „The Wire” par „Cleaning Women”: "”Cleaning Women” ir transformējuši avangardu deju mūzikā. Nākuši no performatīvās elektronikas galvaspilsētas Helsinkiem, „Cleaning Women” ierindojas starp neparastākajām un dinamiskākajām koncertgrupām. Sūtņiem no planētas Clinus piemīt bagāta muzikālā iztēle, kas apvieno ietekmes no industriālās un panku mūzikas, kā arī elektronikas, tehno un smaga disko roka. Dzīvajā viņi ir absolūts spridzeklis! Fantastiski.. pārsteidzoši oriģināls industriāla art house skanējums…”

Biļetes uz koncertu Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes ielā 101a, Rīgā) ceturtdien, 2. maijā, plkst. 20.00 (ieeja no plkst. 19:00) iepriekšpārdošanā nopērkamas interneta vietnē www.bezrindas.lv, kā arī galerijā Istaba, K. Barona ielā 31a. Pirmās 50 biļetes pieejamas par īpašu cenu – Ls 5.00, vēlāk biļešu cena pieaugs. Uzmanību – uz šo koncertu tiek tirgots ierobežots biļešu skaits! Biļetes uz koncertu piektdien, 3. maijā, plkst. 22.00 klubā Fontaine Palace (Dzirnavu ielā 4, Liepājā) nopērkamas www.bezrindas.lv.

Apvienības viesošanos Latvijā atbalsta Somijas vēstniecība Rīgā, ESEK fonds (Somija). Informatīvais atbalsts: Radio Naba, Rīga Radio, Easyget, Veto Magazine, Riga This Week.

Informācija par grupu: www.cleaningwomen.com

Foto: Cleaning Women. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV