Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Foto: Sabaton un Eluveitie Melnajā piektdienā

Easyget.lv, 27.03.2013. 11:40 | komentāri (1)

26. martā klubā Melnā Piektdiena koncertēja viena no Zviedrijas vadošajām metāla vienībām — Sabaton un Šveices folkmetāla karstākā eksportprece — Eluveitie.
Foto: Sabaton un Eluveitie Melnajā piektdienā

Galerijas:

Sabaton Rīgā viesojās jaunākā konceptalbuma “Carolus Rex” koncertturnejas ietvaros.

Zviedru melodiskā (jeb power) metāla varoņu “Sabaton” jaunais konceptalbums bāzēts uz patiesiem notikumiem — par pamatu dziesmām kalpojušas Zviedrijas karaļa Gustava Ādolfa uzvaras kaujaslaukos, tām sekojošais Trīsdesmitgadu kara posts visā Ziemeļeiropā, Kārļa XII avantūristiskā dzīve un valdīšana, sakāve pie Poltavas un impērijas sabrukums.

Savukārt Šveices folkmetālisti “Eluveitie” bāzējas uz daudz senāku vēsturi — daļa tekstu ir romiešu laikā Alpos skanējušajā gallu valodas paveidā (gaulish), bet pats grupas nosaukums ir Šveices senā nosaukuma (Helvēcija) skanējums pirms vairāk nekā 2000 gadiem izmirušajā etrusku valodā. Paralēli tipiskajiem roka instrumentiem (ģitāras, bungas) “Eluveitie” izmanto arī stabules, mandolīnu, dūdas, vijoles un tamlīdzīgus smagajā mūzikā šad tad pielietotus instrumentus. Tomēr “Eluveitie” astoņu cilvēku kolektīvs pilnīgi noteikti ir vienīgais, kurā skan arī leijerkaste.

Foto: Sabaton koncertē Melnajā piektdienā. Foto (c) Vladilavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV