Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Zodiaks un Imagine Dragons papildina Positivus programmu

Easyget.lv, 27.03.2013. 16:24 | komentāri (1)

Positivus festivāla programmu papildinās Imagine Dragons, The Joy Formidable, Willy Moon, Zodiaks un citi aktuāli mākslinieki
Zodiaks un Imagine Dragons papildina Positivus programmu

Positivus festivāla, kas šogad norisināsies trīs dienas - 19., 20. un 21. jūlijam – programmu papildinās Imagine Dragons, The Joy Formidable, Willy Moon, Zodiaks un citi aktuāli mākslinieki, pievienojoties iepriekš izziņotajām grupām Sigur Rós, The xx, Crystal Castles, Jauns Mēness, Efterklang, Foxes un Elektro Guzzi, informē Positivus Music pārstāve Linda Igolniece.

Imagine Dragons, kas savā enerģiskajā skanējumā apvieno tradicionālā rokenrola, hiphopa, dabstepa, folka un popa stilus, ir viena no šā brīža aktuālākajām indī rokgrupām no Las Vegasas. Grupas debijas albums „Night Visions” jau kļuvis par īstu rokmūzikas sensāciju, vēl arvien iekarojot pasaules topu virsotnes ar hitiem „Radioactive” un „It’s Time”.

Skanīgā Velsas alternatīvā indī roka grupa The Joy Formidable, kas 2011.gadā izdeva savu episko un intīmo debijuas albumu „The Big Roar” šogad demonstrē vēl iespaidīgāku enerģijas un skaņu apvienojumu - orķestra simfonijas, metāliskas ģitāru atskaņas un dinamiskas rokmūzikas himnas. Grupas priekšnesumos vienmēr valda maģiska saskaņa starp vokālistes Ritzijas iespaidīgo vokālu un grupas unikāli saviļņojošo melodiju stilu.

Īpaši Positivus festivālam leģendāros disko stila skaņdarbus no pirmajiem diviem grupas albumiem atskaņos latviešu muzikālās revolūcijas karognesēji – grupa Zodiaks. Jaunizveidotās Zodiaka komandas priekšgalā, protams, komponists Jānis Lūsēns, kura pārziņā būs taustiņinstrumenti un elektronika, savukārt dziedātājs Zigfrīds Muktupāvels fascinēs ar elektriskās vijoles spēli. Līdz ar oriģinālā sastāva mūziķiem uz skatuves kāps basģitārists Jānis Lūsēns juniors, ģitārists Mārcis Auziņš un bundzinieks Mārtiņš Linde.

Viens no šī gada intriģējošākajiem viesiem un mūzikas kritiķu augsti vērtētais mākslinieks Willy Moon savā daiļradē atdzīvina klasiskā amerikāņu 60.gadu rokenrola izsmalcināto skanējumu, pievienojot tam dinamiskus un mūsdienīgus hiphopa ritmus.

Izmantojot vienīgi savu vīrišķīgo vokālu un klavieres, amerikāņu mūziķis un komponists Džons Grants (John Grant) meistarīgi apvieno folka, alternatīvā un indī roka žanrus aizraujošos un saviļņojošos  priekšnesumos.

Valdzinošā Charli XCX, jeb īstajā vārdā Šarlote Aičisone (Charlotte Aitchison) ir britu elektropopa, indī un sintpopa māksliniece kuras šī gada debija „True Romance” tiek raksturots kā izcils pēc-apokaliptiskās popmūzikas ieraksts ar spēcīgiem un dažreiz pat pārgalvīgiem dziesmu tekstiem.

No Ceremony ir noslēpumaina un intriģējoša elektronikas apvienība no Anglijas. Izpelnoties plašu mūzikas cienītāju un kritiķu sajūsmas vilni ar saviem pirmajiem singliem „Hurtlove” un „Heartbreaker”, No Ceremony izceļas ar izteikti svaigu un inovatīvu elektroniskās deju mūzikas skanējumu.

Trakulīgie Kalifornijas disko panki un indī rokeri !!! /chk chk chk/ ir grupa no Sakramento, ASV ar spēju iegriezt katru pasākumu episkā deju orbītā. Enerģisko un harizmātisko šovu meistari neliks vilties – prasmīgi manevrējot ar pulsējošiem ģitāru viļņiem, dažādiem elektronikas ritmiem un vienreizēji dinamiskām noskaņām, !!! /chk chk chk/ pārvērš katru koncertu par neaizmirstamu piedzīvojumu.

Lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā – Positivus festivāls 2013 šogad jau septīto reizi notiks Salacgrīvā. Pirmo reizi festivāls norisināsies trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai - 19., 20. un 21. jūlijam.

Biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, „Biļešu Serviss” kasēs un  Nordea bankomātos.

Papildus informācija: www.positivusfestival.com

Foto: Imagine Dragons. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV