Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Nils Īle uzstāsies Dziesmu vakarā Reiterna namā

Easyget.lv, 02.04.2013. 09:53 | komentāri (1)

4. aprīlī plkst. 19.00 dziesmu vakaru koncertcikla ietvaros uz skatuves Latvijas 1. Rokkafejnīcā „Reiterna nams” kāps Nils Īle, šoreiz dziesminieka ampluā.
Nils Īle uzstāsies Dziesmu vakarā Reiterna namā

Vienmēr ir interesanti, kad mākslinieks, kurš sevi jau ir pierādījis kādā noteiktā stilā vai žanrā, atrod sevī stīgu, kas vibrē atšķirīgi no līdz šim publiskotā. Tā prasās tapt izteikta, kādu brīdi snauž, bet pienāk mirklis, kad apstākļu sakritības vai vienkārši radošuma pārpilnības rezultātā laužas uz āru un piedzīvo dzimšanu mums, vērtētājiem, pārsteidzoši neierastā formā.

Nilu Īli daudzi pazīst kā talantīgāko Latvijas, un, ļoti iespējams, ne tikai Latvijas, perkusionistu. Daudzu gadu garumā Nils ir apguvis pats, mācījis citus un priecējis mūs ar aizrautīgiem etniskiem ritmiem. Pateicoties Nilam Īlem, Latvijā ir izaudzis ne viens vien talantīgs perkusionists. Kad uz skatuves ir Nils un viņa draugi, zālē mierīgi nosēdēt nevar neviens. Kājas un sirdis metas līdzi trakulīgos ritmos un vienaldzīgo nav.
Taču daudzi nezin, ka Nils spēlē ne tikai tradicionālos un eksotiskos sitamos, grabināmos, rīvējamos, glaudāmos, zvanāmos un citādi vibrējamos instrumentus. Nila radošajā darbnīcā vienmēr ir atradusies arī ģitāra. Un ģitāra apvienojumā ar tik radošu personību nevar neradīt dziesmas. Un nu šis brīdis, kad šajā apvienībā dzimusī mūzika tiks atrādīta arī plašākai auditorijai, ir klāt.

Koncertā būs dzirdamas paša Nila Īles sacerētās dziesmas, kā arī viņa drauga un, varētu arī teikt skolotāja, Andra Černova sacerētie skaņdarbi. Uz skatuves Nils kāps kopā ar saviem draugiem, ar kuriem ir muzicēts kopā jau daudzu gadu garumā un ar kuriem tiek muzicēts kopā pašlaik.. Uz skatuves, kopā ar Nilu Īli (ģitāra, balss) redzēsim Ingūnu Rubeni (flauta, balss), Uldi Parri-Ozolu (ģitāra), Eināru Latiševu (perkusijas), Edgaru Jansonu (perkusijas), Matīsu Repsi (taustiņinstrumenti), Sergeju Judinu (bass) un Ilzi Koveri (balss).

Dziesmu vakari notiek katru otro ceturtdienu Latvijas 1. Rokkafejnīcas „Reiterna nams” (Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4) lielajā zālē (2.stāvā). Rokkafejnīcas saimnieki un darbinieki būs parūpējušies par atbilstošu atmosfēru un, sākot ar 4. oktobri, ceturtdienas izsludinātas par Vīna vakariem, kur papildus jau ierastajai smaržīgajai tējai un kafijai iespējams baudīt arī īpašus vīnus un atbilstošas uzkodas.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu un SIA RJK. Informatīvi atbalsta Austras biedrība (www.austrasbiedriba.lv) un Vislatvijas Dziesminieku Saiets ( www.saiets.lv )

Foto: Nils Īle. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV