Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Izdots Vara Vētras albums „Viena mirkļa dēļ…”

Easyget.lv, 03.04.2013. 18:09

Aktieris, režisors un dziesminieks Varis Vētra izdevis savu otro studijas albumu „Viena mirkļa dēļ…”. 
Izdots Vara Vētras albums „Viena mirkļa dēļ…”

Galerijas:

Albumā apkopotas 15 oriģinālkompozīcijas – romantisku atmosfēru un eksistenciālas pārdomas rosinoši skaņdarbi. 

Albums „Viena mirkļa dēļ…” ir otrais Vara Vētras dziesmu apkopojums, kura mūziku un tekstus radījis pats V. Vētra. Katrai no dziesmām, kuras mākslinieks salīdzina ar dzīvām, emocionālām būtnēm, ir savs īpašais stāsts. Par dziesmu tapšanu Varis Vētra stāsta: „Dziesmas nāk visos apstākļos. Uz ielas, sabiedrībā, klusumā. Vārdi nāk tikai klusumā. Priecīgas nāk priecīgi, skumjās laužas ārā citādi. Man ir tāda sajūta, ka man to stāsta. Es izmantoju savu pieredzi, lai vārdus ievietotu situācijā, bet to, ka vārdi nav manis izgudroti, es apzinos.”

Prezentācijas koncertā izskanēja jaunā albuma „Viena mirkļa dēļ...” skaņdarbi – intīma, emocionāla un patiesa mīlas mūzika, kas ietver pārdomas par dzīvi un attiecībām no vīrieša skatupunkta.

Leģendārās latviešu rokgrupas „Jumprava” līderis Aigars Grāvers uzskata, ka, lai pilnvērtīgi izbaudītu Vara Vētras mūziku, to nepieciešams dzirdēt klātienē. Viņaprāt, dziesminieka personības pozitīvā savdabība apbur: „Tas, kā viņš dzied, skatās, runā savus dzejoļus – tas uzrunā un liek justies labi. Jūtu, ka no viņa nāk patiesa radošā enerģija, kas iedvesmo un spēcina arī klausītājus.” Vienlaikus A. Grāvers uzsver, ka V. Vētra dzied par savas dzīves pieredzi, kas mūzikai piešķir īpašu vērtību. „Ja šo mūziku vajadzētu klasificēt kā žanru, tā nosaukums būtu – „Varis Vētra”. Viņš ir nedalāms no savas mūzikas un mūzika – no viņa personības!”

Savukārt albuma dizaina mākslinieks Guntars Ošenieks atklāj, ka šis bijis viens no viņa pieredzē visilgstošākajiem dizaina realizācijas procesiem – tika izskatīti ļoti daudz vizualizācijas variantu. „Tā kā albuma noformējuma pamatā ir Vara veidots mākslas darbs, radīts festivāla „Bildes” vasaras nometnē, dizaina veidošanas procesā man bija unikāla iespēja izbaudīt šī cilvēka radošo daudzpusību. Zemapziņā tas jau projekta sākumā deva ļoti skaidrus intuitīvus risinājumus,” pauž G. Ošenieks. Viņš V. Vētru raksturo kā dvēselisku cilvēku, un tas atspoguļojas arī viņa mūzikā: „Jaunais albums ir garīgi skaists un dziļš muzikāls darbs, kur ļoti liela uzmanība pievērsta izsmalcinātām audiālām niansēm.”

Albuma „Viena mirkļa dēļ…” ierakstā piedalījies arī ģitārists Aivars Hermanis, džeza mūziķis multiinstrumentālis Raimonds Macats, sitaminstrumentālists Vilnis Krieviņš un basists Andris Grunte.

Ieraksts veikts studijā „Sound Division Studios”, tā skaņu režisors – Ivars Ozols.

Vara Vētras jaunais albums „Viena mirkļa dēļ...” par īpaši izdevīgu cenu jau ir nopērkams visās Latvijas Pasta nodaļās, kā arī koncertu norises vietās.

Izbaudīt Vara Vētras dziesmas klātienē varēs koncertos, kuri notiks: Ādažu kultūras centrā 5. aprīlī; Jelgavas pilsētas kultūras namā 10. aprīlī; Bauskas kultūras centrā 11. aprīlī; Mārupes kultūras namā 12. aprīlī; Valmieras kultūras centrā 13. aprīlī; Ēdoles pilī 16.aprīlī, Kultūras namā „Lielvārde” 19. aprīlī; Limbažu kultūras namā 20. aprīlī; Salacgrīvas kultūras namā 24. aprīlī; Ozolnieku tautas namā 26. aprīlī; Ventspils kultūras centrā 28. aprīlī; Jēkabpils tautas namā 8. maijā; Gulbenes kultūras centrā 16. maijā; Rojas kultūras centrā 17. maijā un citur. Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties „Biļešu Paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Foto: Varis Vētra albuma prezentācijā. Foto (c) Ojārs Jansons

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV