Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Lauris Reiniks ar dziesmu „Es esmu tev dzīslās” iekaro Lietuvu un Igauniju

Easyget.lv, 08.04.2013. 12:01

Mūziķis Lauris Reiniks, kurš pirms nedēļas nodeva Igaunijas un Lietuvas klausītāju vērtējumam savu jaunāko dziesmu un Itālijā filmēto videoklipu, atkal strauji ir iekarojis klausītāju sirdis un guvis ievērojamus panākumus kaimiņvalstīs.
Lauris Reiniks ar dziesmu „Es esmu tev dzīslās” iekaro Lietuvu un Igauniju

Dziesmas „Es esmu tev dzīslās” igauņu valodas versija “Keerleval kaljul”, kas iedziedāta duetā ar igauņu dziedātāju Luisu Vark, jau no dziesmas iznākšanas dienas ir pirktākā dziesma Igaunijas lielākajā mūzikas lejupielādes portālā Muusika24.ee. TV kanāls Kanal2 to jau izvēlējies kā laika ziņu fona mūziku, dziesma ir pieprasīta radiostacijās, bet videoklips novērtēts kā skaists un aizkustinošs stāsts. Dziesmas igauņu tekstu tulkojusi Laura dueta partnere Luisa Vark.

Savukārt šīs pašas dziesmas lietuviešu versija “Apkabink dar” duetā ar lietuviešu dziedātāju Liepu Mondeikaiti septiņu dienu laikā pārsniegusi 250.000 skatījumu interneta vietnē YouTube, kur klausītāji un skatītāji pauž sajūsmu par latviešu mūziķa jauno dāvanu Lietuvai. Arī radiostaciju dīdžeji pauž izbrīnu un slavē Reiniku kā hitu radītāju, jo šī, pēc skaita ceturtā dziesma Lietuvai, atkal solās būt hits. Tekstu Reinika melodijai lietuviešu versijā radījis producents un mūziķis Deivydas Zvonkus.

Šobrīd Lauris Reiniks atrodas Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, kur, pēc producentu ielūguma, kopā ar Liepu Mondeikaiti piedalās dažādu TV šovu ierakstos, izpildot jauno dziesmu.

“Esmu tiešām priecīgs, ka mums atkal izdevās radīt kaut ko skaistu un jaunu kaimiņiem. Un būtiskākais man šķiet, ka ar mūziku man ir iespēja vienot mūsu trīs Baltijas valstis un radīt lielāku interesi vienam par otru. Un viss tādā pozitīvā un vieglā veidā," stāsta Lauris, piebilstot, ka lielākais kompliments, ko viņš saņēmis, ir no kādas igauņu klausītājas, kura rakstījusi, ka Lauris un viņa mūzika ir kā skaists tilts starp Latviju, Lietuvu un Igauniju. Bet dueta partneru mammas pēc noklausīšanās esot teikušas “Bet vai tad viņš nav latvietis?”, tādējādi uzslavējot nevainojamo izrunu kaimiņvalstu mēlēs.

Jaunā videoklipa producents ir Lauris Reiniks, režisore Aija Strazdiņa, operators Uvis Burjāns. Klips tika filmēts 3 dienas Itālijas ziemeļos Verbānijā pie Madžores ezera. Igauņu versijā stāsts ir par attiecību krīzi, ar cerību uz labu iznākumu, bet lietuviešu variantā par slepenu iemīlēšanos draugu starpā. Mīlas trīsstūris.

Latvijas klausītājiem Reinika jaunā dziesma ir zināma kā Laura un viņa māsas duets “Es esmu tev dzīslās”, kas 2008.gadā sešas nedēļas bija dziesma #1 Latvijas Airplay un Spice, iekļuva “Muzikālās Bankas” vertīgāko dziesmu pieciniekā un ieguva portāla draugiem.lv lietotāju speciālbalvu, kā gada “Draudzīgākā dziesma”.

Foto: Lauris Reiniks. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV