Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Alise Joste, Prāta vētra un The Sound Poets gūst Tallinas mūzikas nedēļas ekspertu atzinību

Easyget.lv, 08.04.2013. 17:58

No 4. līdz 6. aprīlim Tallinā pulcējās visdažādāko žanru mūziķi no Baltijas valstīm, Eiropas un Krievijas. Īpašu uzmanību izpelnījās jaunā mūziķe Alise Joste un grupas Prāta vētra un The Sound Poets.
Alise Joste, Prāta vētra un The Sound Poets gūst Tallinas mūzikas nedēļas ekspertu atzinību

Kā vēsta biedrības Latvijas Mūzikas eksports izpilddirektore Agnese Cimuška, viens no nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas mūzikai „Tallinn Music Week” laikā bija atzinīgais žūrijas vērtējums grupai „The Sound Poets”, kuru paneļdiskusijas laikā uzslavēja žūrija, sakot, ka latviešu valoda dziesmā izklausās kā jauns mūzikas instruments.

„Manuprāt, pats svarīgākais ir tas, ka jebkurš ārzemnieks slavēja „The Sound Poets” skanējumu, teica, ka tas esot interesants un svaigs, par citiem Latvijas mūziķiem tādas atsauksmes neesmu dzirdējis,” saka viens no žūrijas pārstāvjiem, Radio 101 DJ Toms Grēviņš.

Diskusijas laikā, kad žūrija vērtēja nejauši izvēlētas dziesmas, „The Sound Poets” saņēma lielāko žūrijas atzinību un visi žūrijas pārstāvji vēlējās saņemt pa albuma kopijai.

Lielu publikas atsaucību guva grupas „Prāta vētra” uzstāšanās „Meet Music Latvia” atklāšanas pasākumā, kuru ar svinīgu uzrunu atklāja Latvijas vēstnieks Igaunijā Kārlis Eihenbaums.

Grupa „Prāta vētra” atklāšanas pasākumā deva arī īpašu solījumu Igaunijas latviešiem jau nākamajā gadā atgriezties ar koncertu latviešu valodā un priecēt Igaunijā mītošos latviešus, šoreiz grupa „Prāta vētra” iepazīstināja ar albumu „Another Still Life”, kas ir latviešu valodā izdotā albuma „Vēl viena klusā daba” angliskā versija.

„Vēl viena nozīmīga, pat pārstedzoša lieta – show case laikā publika atpakaļ uz skatuves atsauca latviešu dziedātāju Alisi Josti, show case parasti nekas tāds nenotiek,” saka Grēviņš. „Priecē tas, ka kopumā interese par mūsu reģionu ir, uz mums aizvien vairāk sāk skatīties, ja ne kā uz nopietnu tirgus sastāvdaļu, tad sastāvdaļu, ar ko ir jārēķinās,” noslēdz Grēviņš.

„Tallinn Music Week” Latviju pārstāvēja trīs arī grupas Astro'n'out un  grupa „Triānas parks”.

„Šogad Tallinas mūzikas nedēļā piedalījās ap simts Latvijas delegātu. Mūzikas nedēļas rezultāti gan būs tikai nākotnē, tomēr tā ikvienai grupai ir iespēja satikt jomas profesionāļu, veidot kontaktus, nodot tālāk grupu promo materiālus un meklēt sadarbības iespējas. Faktiski tas vairāk ir pasākums producentiem, menedžeriem, tiem, kuri vada un virza procesus industrijā, ne pašiem mūziķiem,” saka biedrības Latvijas Mūzikas eksports izpilddirektore Agnese Cimuška.

Foto: Alise Joste. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV