Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Viļņas klubā „New York“ koncertēs amerikāņi Agalloch

Easyget.lv, 12.04.2013. 11:05

3. maijā Viļņas klubā „New York“ koncertēs atmosfērsikās smagās mūzikas apvienība Agalloch no ASV.
Viļņas klubā „New York“ koncertēs amerikāņi Agalloch

Grupas Agalloch nosaukums apzīmē pelēcīgu, sveķainu koku ar spēcīgu un smagnēju aromātu. Tieši tāda ir arī Agalloch radītā mūzika – spēcīga, kā šī koka aromāts, smagnēja un zemei piesaistīta, kas klausītājus nelaiž vaļā līdz pat beigām.

Agalloch mūzika var raisīt sekojošas asociācijas - visu caurvijoša tumsa un romantika, nāve un atdzimšana. Noslēpumains, čukstus stāstīts stāsts pārtop par tīru melodisku dziedājumu, lai vēlāk pēkšņi pārvērstos blekmetālam raksturīgajā vokāla spēkā, tā vēl jo vairāk dramatizējot vēstījumu. Nevar nepieminēt vēl vienu niansi, kas pastiprina Agalloch mūzikas mistisko skanējumu – kompozīcijās tiek izmantots no brieža galvaskausa veidots mūzikas instruments.

Ikviens portlendiešu albums ir radīts kā atsevišķs stāsts, kuru ir jāizklausa, jāizdzīvo un kuram jāļauj rezonēt ar savu iekšējo pasauli. Iedvesma dziesmām tiek smelta sniegā, vējā, folklorā un pat Mario Bavo filmās, kas ataino melanholisko dzīves uztveres pusi. Dziesmu dziļums nosaka arī to kvantitāti – Agalloch ieraksta albumus tikai tad, kad materiāls jau ir labi „nostāvējies“ un pilnvērtīgs – nekādai steigai šeit vietas nav. „Neredzu nekādas jēgas skriet un publicēt vienu albumu pēc otra. Mēs to darām tad, kad jūtam, ka īstais laiks ir pienācis – tas var būt gan pēc četriem, gan desmit gadiem,“ vienā no retajām intervijām norāda grupas vokālists Džons Hogs (John Haughm).

Vēl viena no Agalloch īpašajām iezīmēm ir viņu priekšnesumi, kas rosina klausītājos emocijas un rada neatkārtojamu noskaņu. Skatuve, kas dekorēta ar dažādiem briežu attēliem, spēcīgas smaržas piesātināta zāle, auksta un apburoša mūzika – viss palīdz sasniegt gluži vai hipnotizējošu efektu.

Agalloch koncerta apmeklētājus gaida vēl viens pārsteigums – britu grupa Fen, kas sola ne mazāk aizraujošu priekšnesumu. Lietuvā Fen jau uzstājušies vairakkārt.

Rezervēt biļetes viesiem no Latvijas nebūs iespējams. Tās būs pieejamas koncerta dienā kluba kasē no pulksten 17:00. Biļešu cena: 12 Ls / 60 Lt.

Uz koncertu no Rīgas tiek rīkots speciālais fanu autobuss, vairāk informācijas par to rakstot uz: rusta@inbox.lv

Foto: Agalloch. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV