Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Auļu jubilejas koncertā piedalīsies madagaskariešu dziedātājs Kilema

Easyget.lv, 12.04.2013. 13:29

4. maijā koncertzālē „Palladium” notiks vērienīgs bungu un dūdu grupas „Auļi” 10 gadu jubilejas koncerts, kurā uzstāsies arī madagaskariešu dziedātājs Kilema, izpildot sadarbībā tapušo dziesmu „Tāltālu”.
Auļu jubilejas koncertā piedalīsies madagaskariešu dziedātājs Kilema

„Esmu ļoti priecīgs par sadarbību ar „Auļiem”. Mana mūzika, kuras saknes slēpjas madagaskariešu folklorā, ir salīdzinoši meditatīvāka un maigāka. „Auļu” dinamiskums un spēks tai piešķir jaunu un aizraujošu nokrāsu,” stāsta mūziķis Kilema. „Par savu mērķi esmu izvirzījis madagaskariešu mūzikas popularizēšanu, tāpēc esmu priecīgs, ka „Tāltālu” dzirdami ne tikai mūsu zemei raksturīgie instrumenti, bet arī valoda.”

Madagaskaras mūziķim Kilemam (vecāku dotajā vārdā - Randrianantoandro Klements) ir pašas dabas dots talants un muzikalitāte. Mūzikas instrumentus viņš meistaro jau kopš bērnības, tikpat dabiski tos iemācījās spēlēt un dziedāt. 90. gados leģendārā Justin Vali trio sastāvā Kilema muzicēja Womad festivālos visā pasaulē un piedalījās Pītera Geibriela Real World kompānijas skaņu ierakstu sesijās. Pēc trio izjukšanas Kilema pievērsās madagaskariešu nacionālā stīgu instrumenta marovani popularizēšanai pasaulē, darot to gan solo, gan kvarteta sastāvā. Kilema Latvijā viesosies jau otro reizi. Pērnā gada novembrī mūziķis bija dzirdams pasaules mūzikas festivālā „Porta”.

„Domājot par jaunā albuma formātu, kurā mūsu dziesmas būs dzirdamas plašākā mūziķu sastāvā, radās ideja, ka dziesmu „Tāltālu”, atbilstoši nosaukumam, varētu iedziedāt mūziķis no kādas tālākas zemes. Lieliska sakritība Womex izstādē Grieķijā ļāva mums iepazīties ar Kilema, kurš neatteica piedalīties singla ierakstīšanā,” teic grupas pārstāvis Kaspars Bārbals.

Jau iepriekš ziņots, ka 4.maijā „Palladium” notiks bungu un dūdu grupas „Auļi” 10 gadu jubilejas koncerts, kurā tiks prezentēts arī jaunais albums „Dižducis”. Koncerta apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt ko nebijušu – folk orķestri, kurā kopā ar tautas instrumentu izpildītājiem muzicēs klasisko stīgu un pūšamo instrumentu mūziķi. Tāpat koncertā būs arī dzirdami gan etno, gan arī rock mūzikas dziedātāji. Ieskatu par koncerta formātu variet gūt no šī gada Latvijas mūzikas Gada balvas pasniegšanas ceremonijas:

Biļetes uz koncertu pieejamas Biļešu Paradīze tirdzniecības vietās un mājas lapā bilesuparadize.lv.

Bungu un dūdu mūzikas grupa “Auļi” dibināta 2003. gadā. Mūziķi ir ieguvuši atpazīstamību un popularitāti Latvijā un ārzemēs, pateicoties īpašajam skanējumam, kas apvieno latviešu folkloras arhaisko, pamatīgo spēku ar mūsdienu rokam un pasaules mūzikai raksturīgo skatuves enerģiju un dinamiku. „Auļu” fenomens ir ļāvis pārkāpt žanra robežas un uzrunāt plašu klausītāju loku, ne tikai tradicionālās mūzikas cienītājus. Grupa ir sadarbojusies ar pazīstamajiem komponistiem Juri Kulakovu, Mārtiņu Braunu, Raimondu Tigulu, Zigmāru Liepiņu u.c., uzstājusies Dziesmu un Deju svētkos, uz teātru skatuvēm un daudzos koncertos un festivālos Latvijā un ārzemēs.

Foto: Kilema. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV