Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Niks Matvejevs un Mārtiņš Vilsons ieraksta dubultalbumu ar Čaka dzeju

Easyget.lv, 17.04.2013. 12:16

18. aprīlī pie klaustājiem nonāks dubultalbums “Atzīšanās. Aleksandrs Čaks”, ko ieskaņojuši komponists Niks Matvejevs un aktieris Mārtiņš Vilsons.

Aleksandrs Čaks un dzejnieka daiļrade vēl arvien ir leģendu un nostāstu apvīta. Publika ar interesi uztver Čaka personību, dzīves krāsainību un viņa darbu īpašo, izteikti emocionālo noskaņu. Vairāki komponisti mūzikā sarakstījuši mūziku Čaka dzejas rindām, kas ikreiz ieskanas krāšņāk un savdabīgāk. Kad pirms pieciem gadiem iznāk Nika Matvejeva dziesmu disks Meitenēm, mūziķis uzsāk darbu pie Aleksandra Čaka dzejas materiāla un pēdējo gadu laikā saraksta 13 jaunas dziesmas. Ilgstoši dzejnieka daiļradei pievērsies arī aktieris Mārtiņš Vilsons.

18. aprīlī plkst. 18.00 Latvijas 1. rokkafejnīcā Reiterna namā Aleksandra Čaka muzejs aicina uz Mārtiņa Vilsona un Nika Matvejeva albuma “Atzīšanās” prezentāciju.

Dubultalbuma pamatā ir dzejnieka Aleksandra Čaka mīlas dzeja, kas nav zaudējusi savu nozīmi un izteikti poētisko auru arī šodien. Dzejoļi, rakstīti 20.gadsimta 30.gados, mūsdienās skan tikpat aktuāli. Radošais duets - komponists Niks Matvejevs un aktieris Mārtiņš Vilsons - atradis Čaka dzejas materiālā sev nozīmīgas un būtiskas noskaņas. Albuma atklāšanas pasākumā skanēs fragmenti no “Atzīšanās” Nika Matvejeva un Mārtiņa Vilsona izpildījumā.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV