Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Mainīta Cleaning Women uzstāšanās vieta Liepājā

Easyget.lv, 17.04.2013. 15:05 | komentāri (1)

3. maijā Liepājā gaidāmais Somijas avangardistu Cleaning Women koncerta no kluba “Fontaine Palace” pārcelts uz klubu “Fire Bar”.
Mainīta Cleaning Women uzstāšanās vieta Liepājā

Kā ziņots, maija sākumā Rīgā un Liepājā viesosies Somijas hipnotiskā mūziķu apvienība ”Cleaning Women” . Grupas unikālā skanējuma pamatā ir 15 gadu garumā veidots pašdarinātu instrumentu klāsts, kurš ļauj mūziķiem brīvi sērfot pāri dažādu žanru robežām, apvienojot roka un tehnomūzikas elementus ar tautas melodijām, pārdrošas fantāzijas pilnu kinomūziku, kosmonautu cienīgām balādēm un industriālu fabrikas disko. 


Rīgā „Cleaning Women” sniegs koncertu ceturtdien, 2. maijā, plkst. 20.00 Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes ielā 101 a), savukārt 3. maijā plkst. 21.00 grupa viesosies Liepājā, klubā Fire Bar (Stūrmaņu ielā 1), informē Elīna Cire.

„Cleaning Women” ir arī regulāri mākslas un kinofestivālu viesi, kas radījuši skaņu celiņus tādiem izciliem mēmā kino klasiķu darbiem kā S. Eizenšteina „Bruņukuģis Potjomkins”, F. Langa „Metropole”, Dz. Vertova „Entuziasms” uc. Grupai ir vairāk nekā 400 koncertu pieredze - ne vien no tūrēm teju visās Eiropas valstīs, bet arī ASV, Kanādā, Krievijā un Ķīnā.

Mūzikas speciālisti par „Cleaning Women”:

„Lieliska manta!” leģendārs britu DJ, radio programmu vadītājs, ierakstu producents un mūzikas žurnālists Džons Pīls.

„Ir elpu aizraujoši vērot prasmi un intensitāti, ar kādu viņi spēlē savus bezcerīgā paskata klaburus. Tikpat apdullinoši ir atskārst, ka grupa ir burtiskā nozīmē radījusi savu skaņu pasauli, kas nešaubīgi izceļ viņus citu mūziķu vidū,” raksta Somijas lielākais laikraksts Helsingin Sanomat.

„Industriāla žvadzoņa un kaukšana, Lapzemes šūpuļdziesmu atbalsis, sūfiji un ķiķināšana par tehnopopu – Cleaning Women atraduši izeju no autobāņa, kurā mūziku ierāva Kraftverk, - taisnā ceļā uz paralēlo pasauli, apkopēju – robotu planētu Clinus. Visasprātīgākā antiutopija, visdraudīgākie deju ritmi, visfunkcionālākie veļas žāvētāji!” norāda mūzikas žurnālists un rakstnieks Grigorijs Goldencvaigs.

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas Bezrindas.lv. Pasteidzieties – uz koncertiem tiek tirgots ierobežots biļešu skaits!

Vairāk par mūziķiem: www.cleaningwomen.com

Foto: Cleaning Women. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV