Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Mūzikas akadēmijā norisināsies radošā darbnīca “Dziesmas spēks”

Easyget.lv, 18.04.2013. 11:29

Otrdien, 23. aprīlī, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā norisināsies radošā darbnīca “Dziesmas spēks”, ko pasniegs etnomuzikologi Joonas Keskinen un Antero Mentu no Tamperes, Somijā, informē festivāla “NoMadI” 2013 producente Zane Estere Gruntmane.

Radošā darbnīca “Dziesmas spēks” Rīgā noris Starptautiskā teātra festivāla jauniem cilvēkiem “NoMadI” un radošās nedēļas “Radi!” ietvaros. Tās mērķis ir sniegt iespēju skolotājiem, sociāliem pedagogiem, klašu audzinātājiem, sociālo aprūpes centru darbiniekiem, kā arī mūziķiem un etnomuzikologiem apgūt radošas darbības metodi, kura iedrošina dažāda vecuma cilvēkus atklāt sevi muzicējot un radot dziesmas. Darbnīcas laikā dalībnieki sadarbojoties radīs mūzikas intrumentus no ikdienā pieejamām lietām, mācīsies tos spēlēt un sacerēs dziesmas ar kuru palīdzību izteikt sev svarīgo.

Radošā darbnīca iepazīstina ar somu etnomuzikologu Joonas Keskinen un Antero Mentu izveidoto metodi “Dziesmu spēks” (“Laulunloihtijat”). Viņu projekts ir veidots, lai veicinātu kultūras, sociālo un izglītības jomu sadarbību un dotu iespēju cilvēkiem iemācīties radošas darbības metodi, kas pielietojama ikdienas darbā ar dažāda vecuma cilvēkiem gan skolās, gan sociālajos aprūpes centros.

Dienu iepriekš, 22.aprīlī, Latvijas Mākslas akadēmijā norisināsies seminārs “Mākslas nozīme sociāli nozīmīgos procesos”, kur uzstāsies dažādu nozaru mākslinieki no Somijas, Apvienotās Karalistes, Lietuvas un Latvijas, kas dalīsies ar savu pieredzi, stāstot un rādot kā vizuālā un jauno mediju/ tehnoloģiju māksla, teātris, mūzika, cirks var palīdzēt risināt komunikāciju, izglītības, veselības, sociālās nodrošinātības un aprūpes problēmas. Dalībnieku vidū ir arī darbnīcas vadītāji Joonas Keskinen un Antero Mento, kas iepazīstinās ar projektu “Mākslas iespējas - sadarbība starp kultūras uzņēmējiem un sociālās labklājības dienestiem Somijā” un darbnīcu “Dziesmas spēks - dziesmu radīšana kā instruments, kas var palīdzēt dažāda vecuma cilvēkiem.”

Pieteikšanās dalībai uz 22.aprīļa semināru elektroniski: http://bit.ly/ZEJqZF. Semināra programma pieejama: www.nomadi.lv, www.radilatvija.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV