Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Zināmi Latvijas vokālo ansambļu konkursa finālisti

Easyget.lv, 18.04.2013. 16:06

Latvijas vokālo ansambļu konkursa finālam, kas notiks Dziesmu un deju svētku nedēļā – 30.jūnijā Mazajā Ģildē, izvirzīti 32 vokālie ansambļi. Konkursa finālā sieviešu, vīru, jauktos, senioru un pusprofesionālos vokālos ansambļus vērtēs starptautiska žūrija, informē Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Aizvadītajā nedēļas nogalē noslēdzās Latvijas vokālo ansambļu konkursa II kārta – reģionālās skates. Par vokālo ansambļu līmeni konkursa žūrijas loceklis, Dziesmu un deju svētku Vokālo ansambļu koncerta "Putns ar zīda asti" un sadziedāšanās – ielu muzicēšanas mākslinieciskais vadītājs Andris Sējāns stāsta: „Klausoties vokālos ansambļus, kas startēja konkursa otrajā kārtā, droši varu apgalvot, ka šī tautas mākslas nozare progresē gan kvantitatīvi, gan kvalitatīvi. Lai gan konkursa nolikums paredz muzicēšanā likt akcentu uz a cappella dziedājumu, kas vienmēr bijusi kā mēraukla kolektīvu varēšanai, dalībnieku skaits konkursā pārspēja gaidīto. Ir mazliet skumji vērot vīru ansambļu skaitu attiecībā pret, piemēram, sieviešu vokālo ansambļu kategoriju. Labā ziņa, ka starp vīru ansambļiem arvien spilgtāk sevi parāda tieši jaunu puišu kolektīvi, un šeit vislielākie nopelni ir ansambļu vadītājiem.”

Dziesmu un deju svētku nedēļā bez Vokālo ansambļu konkursa fināla notiks sakrālās mūzikas koncerts „Latviešu psalmu dziedājumi” Rīgas Sv.Jāņa baznīcā, vokālo ansambļu koncerts „Putns ar zīda asti” Doma dārzā (nakts koncerts, plkst.23.00) un bērnu vokālo ansambļu koncerts muzikāla pasaka „Jūriņā” Latviešu biedrības nama Lielajā zālē. 6. jūlijā Rīgas ielās, skvēros un parkos norisināsies Latvijas vokālo ansambļu koncertmaratons.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki notiks no 30.jūnija līdz 7.jūlijam.

Latvijas vokālo ansambļu konkursa finālistu saraksts atrodams www.dziesmusvetki.tv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV