Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

4. maija koncertā Vērmanes dārzā uzstāsies Skyforger

Easyget.lv, 19.04.2013. 15:45 | komentāri (1)

4. maijā Vērmanes dārzā rokmūzikas koncertā "Baltijas Rok-raksti" uzstāsies Baltijas valstu folkroka un folkmetāla grupas, tostap pašmāju apvienība Skyforger
4. maija koncertā Vērmanes dārzā uzstāsies Skyforger

Svinot Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 23. gadskārtu, 4. maija vakarā Vērmanes dārza estrādē norisināsies rokmūzikas koncerts "Baltijas Rok-raksti", kurā uzstāsies Baltijas valstu folkroka un folkmetāla grupas.

Koncerts idejiski iecerēts kā Neatkarības atgūšanas laikā nozīmīgās Baltijas vienotības tēmas aktualizēšana, vienkopus pulcinot rokgrupas, kas bagātīgi izmanto etnogrāfiskus un nacionālus motīvus savā daiļradē, pauž savas zemes patriotismu un allaž vieno publiku ar spēcīgu un enerģisku skanējumu.

Lietuvu koncertā pārstāvēs folkroka grupa "Žalvarinis", kuras repertuārā lietuviešu tautas mūzika tiek papildināta ar rokmūzikas skanējumu un dažādu citu mūsdienu mūzikas žanru ietekmēm, skanējumā izmantojot gan klasiskos rokmūzikas instrumentus, gan vijoles un flautas.

No Igaunijas koncertā viesosies starptautiski plaši pazīstamā folkmetāla grupa "Metsatöll", kas 14 gadu darbības laikā kļuvusi par vienu no redzamākajiem sava žanra kolektīviem. Grupa izdevusi piecus albumus un bieži koncertē ne vien pašu mājās, bet arī Eiropā kopā ar citām ievērojamām metāla mūzikas grupām.

Koncertu noslēgs pašmāju pagānmetāla pārstāvji "Skyforger", kas arī guvuši plašu atpazīstamību ārpus Latvijas robežām un savā repertuārā vienmēr ir uzticīgi latviešu tautas mūzikas saknēm.

Koncerts, kurš notiks no pulksten 20 līdz pulksten 23, tiek rīkots ar Rīgas domes atbalstu. Koncerta apmeklējums bez maksas.

Foto: Skyforger uzstājas festivālā Zvērā 2012. Foto (c) Aivars Ivbulis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV