Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Meshuggah iesildīs Polijas ultratehniskā metāla meistari Decapitated

easyget.lv, 22.04.2013. 12:19

Papildus zviedru ekstrēmā metāla "djent" stila pionieriem Meshuggah šovakar uz skatuves klubā "Melnajā Piektdiena" kāps viena no nedaudzajām pasaules grupām, kura var mēroties ar vakara galvenajiem māksliniekiem spēles mākslā —  Decapitated no Polijas.
Meshuggah iesildīs Polijas ultratehniskā metāla meistari Decapitated

Decapitated ar mērķi spēlēt vistehniskāk ekstrēmo death metal deviņdesmito gadu vidū radīja brāļi Viteks un Voggs, kam tolaik bija attiecīgi 12 un 15 gadi. Sadabūjuši sešpadsmitgadīgu dziedātāju Sauronu un trīspadsmitgadīgu basistu, mazgadīgie miroņmetālisti noslēdza līgumu ar vienu no Eiropas ietekmīgākajām ekstrēmā metāla izdevniecībām — britu Earache. Sekoja tūres pa visu pasauli un četri žilbinoši albumi.

Decapitated pirmo reizi spēlēja Rīgā pirms pieciem gadiem 20. oktobrī. Nedēļu vēlāk tūres buss Baltkrievijā saskrējās ar baļķvedēju. Bojā gāja bundzinieks Viteks, savukārt tobrīdējais dziedātājs Kovans nokļuva komā. Vitekam, vienam no ekstrēmā metāla visu laiku ģeniālākajiem bundziniekiem, tolaik bija tikai 23 gadi.

Ģitārists Voggs pēc gadu ilgām pārdomām nolēma atjaunot Decapitated darbību, savāca jaunus mūziķus un 2011. gadā izlaida maniakālas tehniskas precizitātes apdvestu, kritikas slavētu albumu "Carnival Is Forever", kurā daļa mūzikas vēl bija Viteka sarakstīta.

Savukārt vakara galvenos māksliniekus Meshuggah mūzikas kritiķi raksturo šādi: "Neprātīgi sarežģītas kompozīcijas, kuras grupa saraksta datorā un pēc tam pusgadu mācās, lai vispār spētu nospēlēt; deviņu ceturtdaļu vai septiņu astotdaļu ritmi; atonāli džeza solo uz astoņstīgu ģitārām; dziesmu koncepti, kas ir vēl dīvaināki par mūzikas tehnisko pusi — šķiet, šie zviedri dara visu, lai atgrūstu no sevis jebkuru iespējamo klausītāju. Rezultāts — pēdējie pieci Meshuggah albumi ir iekļuvuši ASV pārdotāko albumu divsimtniekā (jaunākais albums "Koloss" ierindojas 17. vietā), nemaz jau nerunājot par Eiropas topiem, un grupa tūrē pa visu pasauli uz arvien augoša popularitātes viļņa."

Rīgā Meshuggah koncertēs jau šovakar. Ieeja no 19:00, koncerts — no 20:00.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā http://www.bilesuparadize.lv/organizers/577.

Foto: Decapitated. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV