Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Riharda Zaļupes 7 Gospels skanēs Jaunajā Ģertrūdes baznīcā

Easyget.lv, 22.04.2013. 13:06

4. maijā plkst. 19.00 Rīgas Jaunajā sv. Ģertrūdes baznīcā (Brīvības iela 119) rīdziniekiem un Rīgas viesiem tiek piedāvāta iespēja piedalīties muzikālā stāstā “7 Stories of The Gospel of Thomas”, informē GeenRiver Music pārstāve Sondra Lāce.

7 Gospels ir muzikāls projekts, kas radies, sadarbojoties atzītiem Latvijas jaunajiem māksliniekiem – diriģentam Jānim Ozolam un sitaminstrumentālistam, komponistam Rihardam Zaļupem. Skaņdarbs balstīts uz 1945. gadā Ēģiptē atrasto sensacionālo piekto Toma Evaņģēliju (The Gospel Of Thomas), un mūzikā tas atklāj Riharda Zaļupes ritmiskās ekspresijas, kā arī kora un instrumentu krāsaino saspēli liriski dramatisku Holivudas filmu noskaņās.

7 Gospels pirmatskaņojums 2010. gada nogalē izraisīja gan plašu rezonansi Latvijas mūzikas dzīvē, gan mūzikas cienītāju neviltotu interesi. Skaņdarbs iemūžināts arī albumā, kurš bija 2010. gada Latvijas Mūzikas Ierakstu gada balvas dubults nominants. Tādēļ, atsaucoties klausītāju lūgumam, tiek veidots jauns kopprojekts ar jaunu dalībnieku iesaistīšanos, lai Riharda Zaļupes radīto “7 Stories of The Gospel of Thomas” izpildītu jaunā muzikālā kvalitātē.

“Es vienmēr priecājos, kad izpilda manu mūziku. 7 Gospels radīšanas procesā tika ieguldīts ļoti apjomīgs darbs un man prieks, ka cilvēkiem ir interese un mums ir iespēja šo skaņdarbu atskaņot vēlreiz. 7 Gospels ir man īpašs arī tādēļ, ka pats to spēlēju, turklāt Xylem Ttio sastāvā kopā ar brāļiem Raimondu un Oskaru Petrauskiem. Ikdienā esam tik aizņemti ar dažādiem darbiem un projektiem, ka koncertēšana kopā mums pašiem ir kā svētki.”

4. maija koncertā diriģenta Jāņa Ozola vadībā apvienosies jauniešu koris Mska, koris Pa saulei un MJC „Praktiskās estētikas skola” jauktais koris Anima, kā arī Xylem Trio.

Biļetes pieejamas “Biļešu Paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV