Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Overkill koncertu iesildīs grupas no Rēzeknes un Tokijas

Easyget.lv, 23.04.2013. 12:21

Šodien, 23. aprīlī, klubā “Melnā Piektdiena” notiks thrash metāla pamatlicēju — Ņūdžersijas grupas Overkill koncerts, kur iesildītāju lomā būs Sacramental un Survive, informē kluba pārstāvis Valdis Bērzvads.
Overkill koncertu iesildīs grupas no Rēzeknes un Tokijas

Japāņi Survive jau piecpadsmit gadus spēlē mūziku, kas pieskaitāma ekstrēmā metāla pavieglākajam galam (thrash/metalcore). Šajā laikā no Tokijas piepilsētas Kašigavas nākušie vīri izdevuši piecus studijas albumus, pāris EP un vienu koncerta DVD. Izveidojuši sev stabilu klausītāju loku Āzijā, Survive nākamais loģiskais solis ir atrādīties Eiropas klausītājiem. Šī būs viena no ļoti nedaudzajām iespējām dzirdēt Japānas smago pagrīdes mūziku Latvijā — no Uzlēcošās Saules zemes mūsu pusē pabijušas tikai dažas grupas, un neizskatās, ka drīzumā kas varētu mainīties.

Rēzeknes grupa Sacramental ir viena no mūsu valsts pieprasītākajām jaunajām grupām, kam šogad plānots izdot arī debijas albumu. Pirms diviem gadiem no nekurienes pēkšņi uzradušies Wacken Metal Battle atlases konkursā Sacramental tajā uzvarēja, lai pēc tam Eiropas konkurencē tiktu atzīti par trešo labāko jauno grupu visā kontinentā. Kopš tā laika melodiski smagais Latgales trio ir ieguvis tik stabilu klausītāju pulku kā reti kurš cits jaunais kolektīvs.

Savukārt vakara hedlaineri Overkill, būdami sava žanra pamatlicēji, kopš 1980. gada līdz šim brīdim ir izlaiduši 16 studijas albumus, divus koncertalbumus un kaverversiju kolekciju, rezultātā kopumā visā pasaulē pārdevuši vismaz 23 miljonus ierakstu. Saglabādami nemainīgu slavu visus astoņdesmitos gadus, deviņdesmitajos viņi (tāpat kā lielākā daļa thrash grupu) deva ceļu Sietlas vilnim un ņūmetālam, lai dubultotu savu popularitāti divtūkstošajos līdz ar thrash revival vilni pēdējo piecu gadu laikā.

Tieši pēdējos gados Overkill ir savas karjeras virsotnē — jaunākais albums “The Electric Age”, kurš tika izlaists pirms gada, sasniedza šai grupai visu laiku labāko rādītāju ASV albumu topa divsimtniekā (77. vieta).

Biļetes šodien līdz 18:00 pieejamas Biļešu Paradīzē, pēc tam — kluba kasē, taču tajā cena būs nedaudz dārgāka. Koncerts sāksies laicīgi (Sacramental sāks no 19:30, klubs atvērts pusstundu pirms tam), lai apmeklētāji paspētu uz pēdējo sabiedrisko transportu.

Šodien, 23. aprīlī, klubā “Melnā Piektdiena” notiks thrash metāla pamatlicēju — Ņūdžersijas grupas Overkill koncerts, kur iesildītāju lomā būs Sacramental un Survive.

 

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV