Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Izskanējis 21. Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls

Easyget.lv, 23.04.2013. 14:28

Ar četriem koncertiem, piedaloties lieliskiem gan pašmāju, gan ārvalstu mūziķiem, aizgājušajā nedēļas nogalē izskanēja 21.Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls
Izskanējis 21. Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls

Galerijas:

Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā atskaņoja divas koncertprogrammas. Festivāla atklāšanā klausītāji dzirdēja gan Jura Kalnciema profesionālo Bēthovena „Imperatora koncerta” lasījumu, gan fantastisko Andreja Osokina izpildījumu Rahmaņinova Trešajā klavierkoncertā. Vienreizēju punktu vakaram pielika enerģijas pārpilnā Agnese Egliņa, pie klavierēm burtiski izdejojot Kārļa Lāča kompozīciju.

Festivāla noslēguma koncertā ar Liepājas Simfonisko orķestri uz skatuves kāpa īru pianists Maikls O’Rurks, izpildot romantisku sava tautieša Džona Fīlda klavierkoncertu. Tam sekoja temperamentīgais Prokofjeva Pirmā klavierkoncerta lasījums lietuvieša Kaspara Uinska aizraujošā izpildījumā. Savukārt nobeigumā tā bija jaunā krievu zvaigzne Aleksandrs Lubjancevs, kurš izpildīja grandiozo Čaikovska Pirmo klavierkoncertu. Festivāls noslēdzās ar burvīgām muzikālām piedevām un skatītāju rindām pēc mākslinieka autogrāfiem.

Klasisku klaviermūzikas paraugstundu festivālā šogad sniedza klavieru duets – krieviete Polīna Fradkina un dānis Pols Rozenbaums. Ļoti gandarīti bija džeza cienītāji, ar sirsnīgām ovācijām Liepājā sveicot britu lielmeistaru Džūlianu Džozefu un viņa trio biedrus. Kā pēc koncerta izteicās pats Džūlians Džozefs, kurš, starp citu, bija sagatavojis fantastisku runu, ko pats arī saprotamā latviešu valodā nolasīja koncerta sākumā: „Publika bija fantastiska! Man ļoti patīk spēlēt Liepājā, man šeit ir daudz draugu.”

„Manuprāt, festivāls ir izskanējis lieliski. Publika šķiet gandarīta, arī viesmāksliniekiem ir paticis. Zāles piepildījums ir vairāk kā 90 procenti – domāju tas ir brīnišķīgs rādītājs!” rezumē Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Foto: Agnese Egliņa 21. Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla atklāšanas koncertā. Foto (c) Aigars Prūsis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV