Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

TV3 šova uzvarētājs Rēzeknes Zaļo pakalnu koris iegūst ceļazīmi uz Pasaules koru olimpiādi

Easyget.lv, 29.04.2013. 11:54

Svētdien, 28. aprīļa vakarā, līdz ar uzvaru TV3 šovā „Koru kari 3”, Rēzeknes Zaļo pakalnu koris dziedātāja Normunda Zuša vadībā ieguva ceļazīmi uz Pasaules koru olimpiādi dalībai Čempionu konkursa Popmūzikas/šova koru kategorijā, kļūstot par pirmo koru olimpiādes dalībnieku no Latvijas.

Lielākais dziedāšanas pasākums pasaulē – Pasaules koru olimpiāde Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros 2014. gadā notiks Rīgā.

„Pasaules koru olimpiāde Rīgā būs neatkārtojama pieredze tās dalībniekiem. Rīgā ieradīsies ļoti spēcīgi šovu kori no visas pasaules, tāpēc īpaši priecājamies, ka dāvanu – dalību Pasaules koru olimpiādē - iegūst koris, kas ar saviem priekšnesumiem ir izpelnījies profesionāļu un Latvijas skatītāju simpātijas,” Rēzeknes Zaļo pakalnu kori sveic nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle.

TV3 šova žūrijas locekle Ieva Kerēvica atzīst: „Šis šovs kā formāts ir jauna pieredze mūsu dziedātājiem. Es gribētu, lai parādam mūsu šova kori vislabākajā formā, visprofesionālākajā izpildījumā, kādu mēs vien varētu sagatavot. Es ļoti ceru un ticu tam, ka mēs to varam.”

Pasaules koru olimpiādē 2014, kas notiks Rīgā no 9. līdz 19. jūlijam, 20 000 dalībnieki no 70 valstīm sacentīsies konkursa 29 kategorijās. Kategoriju skaitā ir arī sakrālā mūzika, tautas mūzika, džezs, laikmetīgā mūzika u.c.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Latvijas koriem dalībai Pasaules koru olimpiādē ir īpaši pieteikšanās noteikumi. Vairāk informācija par Pasaules koru olimpiādes norisi un iespēju koriem no Latvijas pieteikties oficiālajā mājaslapā www.singriga.lv. Pasaules koru olimpiādes gatavošanās procesam iespējams sekot līdzi arī sociālajās vietnēs Twitter (@SingRiga_LV) un Facebook (SingRigaLv).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV