Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Gandrīz Bardu Pavasaris Rokkafejnīcā Reiterna nams

Easyget.lv, 29.04.2013. 13:39

2. maijā plkst. 19.00 Latvijas 1. Rokkafejnīcā „Reiterna nams” lielajā zālē notiks jauno dziesminieku un radošo apvienību dziesmu vakars „Gandrīz Bardu Pavasaris”.
Gandrīz Bardu Pavasaris Rokkafejnīcā Reiterna nams

Kā informē festivāla pārstāve Dace Nikolaisone, jauno dziesminieku festivāls „Gandrīz Bardu Pavasaris” tiek organizēts, lai popularizētu dziesminieku kustību jauniešu vidū un atklātu klausītājiem jaunus, talantīgus latviešu dziesminiekus. Ne mazāk svarīga nozīme ir idejai veicināt jauno dziesminieku radošumu un dot iedvesmu un prieku klausītājiem mēģināt radīt dziesmas arī pašiem. Festivāls iekļaujas kopējā koncepcijā par Latviešu mūsdienu folkloras radīšanu „21. gadsimta Dainu Skapis”

Koncertā piedalīsies Laura Bicāne un Romāns Sladzis, „Klibs Taurenis”, Juris Mols (grupas „2tie” solists), „Konstitūcija Tējā”, Rūta Ķergalve ar grupu „Pusčetros”, „Rikši”, un „Mazās Pupiņas”.

Koncerta ideja aizgūta no pērnā gada festivāla „Bardu Pavasaris” kas līdz šim vairākus pavasarus norisinājās Rīgas Kultūras un atpūtas centrā „Imanta”. Dažādu iemeslu dēļ šogad festivāls nevarēja notikt savās ierastajās mājās, tāpēc, lai šī brīnišķīgā tradīcija nezustu, Vislatvijas Dziesminieku saiets un Dziesmu vakaru organizatori sniedza palīdzīgu roku festivālā apstiprinātajiem māksliniekiem, piedāvājot iekļaut paredzēto programmu Dziesmu vakaru koncertciklā. Līdz ar to mazliet mainījās arī festivāla – koncerta tradicionālais nosaukums, tam piepulcinot vārdu „Gandrīz”. Tomēr šis vārds maina tikai formu. Satura ziņā tas ir tas pats īstais Bardu Pavasaris. Gaidām Jūs visus 2. maijā, plkst. 19.00 Latvijas 1. rokkafejnīcā „Reiterna nams” (Mārstaļu ielā 2/4), kur katru otro ceturtdienu norisinās dziesmu vakari, kuros piedalās gan jauni, gan jau pieredzējuši dziesminieki.

Dziesmu vakari notiek katru otro ceturtdienu Latvijas 1. Rokkafejnīcas „Reiterna nams” (Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4) lielajā zālē (2.stāvā). Rokkafejnīcas saimnieki un darbinieki būs parūpējušies par atbilstošu atmosfēru un, sākot ar 4. oktobri, ceturtdienas izsludinātas par Vīna vakariem, kur papildus jau ierastajai smaržīgajai tējai un kafijai iespējams baudīt arī īpašus vīnus un atbilstošas uzkodas.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Rīgas Kultūras un atpūtas centru „Imanta”, Latvijas 1. Rokkafejnīcu un SIA RJK. Informatīvi atbalsta Austras biedrība (www.austrasbiedriba.lv) un Vislatvijas Dziesminieku Saiets (www.saiets.lv)

Foto: Konstitūcija Tējā. Foto (c) Edgars Mikanovskis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV