Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

LNSO sezonas noslēguma koncertu diriģēs Karels Marks Šišons

Easyget.lv, 30.04.2013. 16:44

17. maijā plkst. 19:00 Lielajā Ģildē izskanēs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncerts diriģenta Karela Marka Šišona vadībā.
LNSO sezonas noslēguma koncertu diriģēs Karels Marks Šišons

„Dievišķā dzirksts” - tā par Albrehtu Meijeru izsakās kritiķi. Pasaulslavenais obojists viesosies Latvijā, lai muzicētu kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO). Albrehts Meijers savus klausītājus pārsteidz ar brīnumainu obojas skanējumu, kā arī ar cilvēcisku šarmu un vienkāršību. Talantīgais obojists sevi pierādījis daudzkārt un daudzviet pasaulē, savukārt Rīgā viņš atskaņos Baha skaņdarbus obojai ar orķestri, kuru interpretācijas padarījušas viņu par leģendu visā pasaulē.

Koncerta krāšņo emociju paleti papildina diriģents Karels Marks Šišons, kurš līdz 2012. gada nogalei bija LNSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs. Apstākļu sakritības dēļ šis koncerts ir ne tikai LNSO sezonas noslēgums, bet arī diriģenta Karela Marka Šišona pēdējais šobrīd plānotais koncerts Rīgā.

“Sezonas noslēguma koncerts mums visiem iezīmēs orķestra biografijā nozīmīga posma noslēgumu. Ir skumji, ka ar Karelu Marku Šišonu tas ir pēdējais šobrīd plānotais koncerts, taču mēs ceram, ka šī nav pēdējā sadarbība kopumā un ka pārskatāmā nākotnē būs koncerti, kuros LNSO priecēs Rīgas publiku Karela Marka Šišona vadībā,” atzīst LNSO valdes locekle Ilze Paidere-Staķe.

Koncerta programmā:

  • Pirmā daļa Sinfonia no kantātes Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen, BWV 12 
  • Pirmā daļa Sinfonia no kantātes Ich steh mit einem Fuss im Grabe, BWV 156
  • Johans Sebastians Bahs Obojas koncerts re minorā BWV 1055
  • Gustavs Mālers Pirmā simfonija Re mažorā

LNSO šobrīd aktīvi plāno jauno 2013./2014. gada sezonu un klausītājiem jau šobrīd ir iespēja iegādāties biļetes uz nākamās sezonas koncertiem.

Vairāk informācijas Lielās Ģildes kasē vai zvanot pa tālruni 67213643. Biļetes pieejamas Lielās Ģildes un Biļešu Paradīzes kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv.

Foto: Karels Marks Šišons. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV