Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

The Mascaron izdod debijas EP “Beginnings”

Easyget.lv, 03.05.2013. 16:44

Latvijas un Lielbritānijas melodiski progresīvā metāla apvienība “The Mascaron” izdevusi debijas albumu (EP) “Beginnings”.
The Mascaron izdod debijas EP “Beginnings”

Jauno albumu “Beginnings” var klausīties un lejupielādēt digitālā formātā grupas oficiālajā BandCamp lapā: http://themascaron.bandcamp.com, informē The Mascaron pārstāvis Gints Grīnbergs.

Jaunais albums "The Beginnings" iekļauj piecas kompozīcijas. Grupas pirmie divi singli, kas albumā iekļauti jaunā skanējumā, līdz šim rosinājuši plašas auditorijas interesi. Singlus „Out of Time” un „The Night Before” mūzikas eksperti iztirzājuši ne tikai Latvijas un Eiropas, bet arī ASV un Ķīnas medijos. Trīs no albumā iekļautajām kompozīcijām līdz šim publiski nav izskanējušas.

„The Mascaron” pārstāvji norāda, ka albuma rakstīšanas process noritēja vairāku mēnešu garumā, kura laikā ideju un viedokļu apmaiņa grupas starpā visbiežāk notika internetā. Albuma noskaņu veido vienots atmosfērisks un moderns metāla skanējums, gan ar dziedošām, gan smagām skrīma un grovla vokāla partijām. Visas albuma “Beginnings” iekļautās kompozīcijas ir „The Mascaron” pašu komponētas, rakstītas un producētas.

Par „Beginnings” tapšanu pārdomās dalās grupas basģitārists Artūrs Bērziņš: „Tas deva lielisku iespēju apgūt daudz ko jaunu, un saprast, cik daudz var izdarīt pašu spēkiem. Apvienojot domas, sapratām cik ļoti varam paļauties viens uz otru, strādājot kā vienota komanda.”

„Mēs katrs darbojamies dažādās sfērās, līdz ar to idejas rodas dažādās dzīves situācijās. Neatkarīgi vai tie būtu iekšējās pasaules pārdzīvojumi vai kontakts ar apkārtējo vidi, to visu mēs cenšamies parādīt mūsu kompozīcijās. Nekad necenšamies sevi „likt rāmjos”, tāpēc šī kopējā virzība uz dzīves ideālu mūs vieno kā grupu,” stāsta grupas ģitārists Ivars Kalniņš.

„The Mascaron” šobrīd strādā pie jaunām kompozīcijām, kas tiks iekļautas nākamajā grupas pilnmetrāžas albumā. Paralēli norisinās sarunas ar pašmāju un starptautisku festivālu organizatoriem, lai grupa jau šovasar varētu sniegtkoncertus un tikties ar klausītājiem klātienē. „Negrasāmies apstāties pie sasniegtā. Šis darbs ir devis jaunas vīzijas un stimulu iet tālāk - strādāt pie jauna repertuāra nākamajam grupas albumam,”, stāsta Artūrs Bērziņš.

„The Mascaron” ir Latvijas un Lielbritānijas mūziķu kopprojekts, kas pārstāv galvenokārt melodiski progresīvā metāla žanru. „The Mascaron” sastāvā ir pieci pieredzējuši mūziķi: Phil Owen (vokāls), Artūrs Bērziņš (basģitāra), Gints Grīnbergs (ģitāra), Ivars Kalniņš (ģitāra) un Inga Lavrena (sintezators, elektronika), kuri kopīgi rada un atskaņo mūziku. Visi grupas dalībnieki ir mūziķi ar pieredzi vietējos un starptautiskos mūzikas projektos.

Foto: The Mascaron. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV