Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Parára izdod debijas albumu

Easyget.lv, 07.05.2013. 15:58

Rokgrupa „Parára” pirmā studijas albuma izdošanu svin ar koncertu Ungārijā
Parára izdod debijas albumu

Izdevniecībā „I Love You Records” nācis klajā rokgrupas „Parára” debijas albums, kuram dots tāds pats nosaukums kā grupai. Albumā iekļauti 10 skaņdarbi, albuma vizuālo noformējumu veidojis mākslinieks Reinis Pētersons.

Kā ziņo mūziķu pārstāve Dace Volfa, patlaban grupa atrodas koncerttūrē Ungārijā. Maija vidū „Parára” sāks koncertu sēriju Latvijā. 30. maijā grupa sniegs koncertu Ģertrūdes ielas teātrī, Rīgā.

„Parára” ir 2009. gadā nogalē Rīgā dibināta eksperimentāla roka un postpanka apvienība. Grupas bagātīgo skanējumu pirmkārt raksturo izveicīgi ritmi un savītas ģitāru partijas. Lai gan pārsvarā „Parára” priekšnesums ir masīvs, tomēr brīžiem tas kļūst arī trausls un sentimentāli ievainojams. Būdams vēl tikai dažas nedēļas jauns projekts, 2010. gadā ansamblis izdod trīs dziesmu demo EP un sāk bieži koncertēt visā Latvijā.

2011. gadā grupa iemanto ievērību, sadarbojoties ar vairākiem vietējiem mūziķiem, un izveido dokumentālu videoklipu dziesmai „Just a Figure of Speech”. Šajā laikā grupai pievienojas ģitārists Krists Krieviņš un bundzinieks Aigars Valdmanis un apvienība nolemj veidot pilna garuma albumu, kurā būs iekļautas tikai jaunas dziesmas un instrumentālas kompozīcijas.

„Parára” sastāvā ir Kārlis Butins (ģitāra, vokāls, taustiņi), Krists Krievinš (ģitāra), Nauris Vasiļevskis (bass), Jānis Untāls (bungas), Aigars Valdmanis (bungas).

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV