Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Auļi laiž klajā albumu „Dižducis”

Easyget.lv, 09.05.2013. 11:10

Par godu dūdu un bungu grupas Auļi desmit gadu jubilejai iznācis kompaktdisks „Dižducis”, kurā ir apkopoti iepriekšējo gadu programmu labākie skaņdarbi jaunā, pazīstamā mūziķa un komponista Kārļa Auzāna aranžējumā, kā arī viens pilnīgi jauns skaņdarbs.
Auļi laiž klajā albumu „Dižducis”

Ceturtajā Auļu albumā iekļautas 12 kompozīcijas, kuras izpilda Auļi kopā ar viesmāksliniekiem. Kopumā ierakstā piedalās 27 mūziķi. Skanisko pusi instrumentāli kuplina metāla pūšamie instrumenti un čelli Kārļa Auzāna vadībā, kā arī ģitārists Andrejs Grimms. Atsevišķas dziesmas izpilda Zane Šmite ar etnomuzikoloģēm, kā arī dažādu folkgrupu pārstāvji Andrejs Planders, Ernests Medenis un Viesturs Āboltiņš. Īpaši izceļamas dziesmas „Sējējs” ar Raiņa vārdiem, Jura Kaukuļa izpildījumā, kā arī „Tāltālu”, kuru kopā ar Auļiem izpilda mūziķis un dziedātājs no Madagarskaras – Kilema.

Šai dziesmai Video Aģentūra izveidojusi arī īpašu video klipu, kurā filcētas lelles atveido Auļu dalībniekus un Kilema, caur smaidu parādot, kā mūzika apvieno divas tik ļoti dažādas un „tāltālu” vienai no otras esošas valstis un kultūras.

Albuma „Dižducis” aranžējumu autors Kārlis Auzāns saka: „Ideja bija izveidot pasaules mūzikas disku. Veidojot aranžējumus Auļu mūzikai man bija ļoti sarežģīts uzdevums, jo tas, ko viņi jau darījuši iepriekš, jau ir diezgan pilnīgs, un pie tā ir grūti kaut ko pielikt klāt vai atņemt nost.”

Skaņu ieraksts šoreiz nav tapis ierastajā studijā, bet tika meklēts dabiskākais dūdu un bungu skanējums dažādās zālēs un baznīcās. Par Auļu lielajām bungām piemērotāko akustiku tika atzīta Rīgas Stradiņa universitātes Aula, kur arī gandrīz viss ieraksts tika sagatavots.

Albums pieejams labākajos mūzikas veikalos, kā arī Lauskas interneta veikalā www.lauska.lv.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV