Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Can't get no/sex. How To Dress Well koncerts Palladium

Eņģelis, 09.05.2013. 12:56 | komentāri (1)

Siltajā 8.maija vakarā koncertzālē “Palladium” uzstājās viens no šobrīd atzītajiem nepieradinātā popa pārstāvjiem – How To Dress Well. Skaists, izteiksmīgu balsi, modernām melodijām un trūkstošu kaisli.
Can't get no/sex. How To Dress Well koncerts Palladium

Galerijas:

Par How to Dress Well uzzināju pirms nepilna gada blogā thoughtcatalog.com, kad tajā parādījās pāris rakstu, par to, kādu mūziku klausīties seksa laikā. Īsti neatceros, vai tā bija Toma Krella (Tom Krell) izpildītā “Running back”, tomēr vienu zinu – tajā pašā mirklī, kad pie manis nonāca “Total Loss” albums, biju aizgrābts, cik daudz seksuālās enerģijas ir šajā mūzikā.

Kas notiek 8.maijā? Krells cenšas un varbūt pat pārcenšas, bet tās mīlestības kā nav, tā nav. Jaunā, svaigā r&b izpildījuma maniere, lai arī izskatās, ka no visas sirds, tomēr nespēj tikt līdzi tieši pretēji izpildītajām un skanošajām “Holy Other” stilā ieturētajām dziesmām. Telpa daudz vairāk pieņem witch house drūmo repetatīvu nekā kluso, dvēselisko daudzbalsības skaņu, kam trūkst neaizmirstamas melodijas.

Bet stāsts par telpu ir pavisam cits. Iespējams, tas ir par telpas pārvaldīšanu, jo tas sokas ne pārāk labi. Visu koncertu nepamet sajūta, kāpēc gan Krella skanējums šķiet tik paviršs, kāpēc gan viņam tik raksturīgā atbalss pilnībā izzūd murdoņā? Kāpēc gan daudzas spilgtās vokāla vietas un vairāki melodiju zemie toņi skan tik pārbliezti un augšas tik spiedzošas? Šie jautājumi atklāj atbildi koncerta izskaņā, kad, satiekot cilvēku, kas Palladium koncertzālē bijis pirmo reizi, dzirdu atziņu – apskaņošana šeit gan ir čābīga.

Un tiešām, atskatoties teju katrā defektā, kas liedzis izbaudīt How To Dress Well intīmo, izjusto skanējumu, atklājas, ka tie pavisam vienkārši sakņojas skaņā, nevis izpildījumā. Tomēr “vienmēr nav nekad”, saka teiciens, un liekas, ka pat vienu no publikas favorītdziesmām “& It was you” Krells tā nedaudz samaitā, atkabinot vasarīgo erotiku un tempu un pārvēršot ritmiski neprecīzā (un neapskaņotā) gabalā.

Tomēr ir vēl kāda savāda iezīme, kas dod iespēju izjust Krella vokālu un izjūtas, tomēr teju pilnībā liedz apzināties, ka koncerts patiešām ir tehniski dzīvs. Uz vienas rokas var izskaitīt tās vietas, kur melodijas sākas ar viņa pirksta pieskārienu, pārējais darbs (arī tik neuzkrītošs) tiek atstāts skatuves partnerim (lai gan tā tieši varētu būt viņa dzīvā koncerta specifika).

Kas līdzīgs nāk prātā, atceroties YACHT koncertu, kad duets nospieda “play”, un dziesma sāka skanēt, tomēr tur viņi abi ņēmās uz skatuves kā traki, horeogrāfija un iešana pūlī sprauslāja uz visām pusēm. Piekrītu, šie muzikālie stili ir teju nesalīdzināmi, un vienīgās līdzības ir video mākslā, kas Tomam Krellam tāpat kā YACHT ir izstrādāta. Efekts vai defekts, tomēr nepietiekamā izmēra “Palladium” ekrāns, kas izrādās mazāks par pašu projekciju, izskatās lieliski. Trausli, skumīga rakstura video darbi izkāpj no rāmjiem un dzīvo savu dzīvi, uz baltā ekrāna atstājot tikai svarīgāko un padarot notiekošo dramatiskāku.

Tikai izskaņā, kad How To Dress Well izpilda silto, erotisko hitu “Set It Right”, koncerts atdzīvojas. Dziesmas skanējums rada to sajūtu, kas tik ļoti ir gaidīta visu koncertu, tā acu aizvēršana, vokāla baudīšana un enerģētiskā melodijas mutuļošana ar sabalansētu dramaturģiju (kāpumi, kritumi, kulminācijas un izskaņas), un Krellam atliek vien piekrist, ka “šī dziesma būs varena, ļoti varena”. Un tad pūļa atsaukts, Krells izpilda kādu jaunu dziesmu a capella un bez mikrofona, mirklim vajadzētu būt tik pacilājošam, bet tik ļoti pietrūkst šādu dziesmu īpašās sajūtas – melodija ir tik līdzīga visām pārējām viņa dziesmām, ja tām tiktu nogriezti pavadījumi. Tas liek pārdomāt, vai How To Dress Well spēs radīt ko jaunu un nepaļauties tikai uz plaša diapazona, tomēr pārāk viendabīgu balss skanējumu.

Mājās ejot, ir silts, un balle var turpināties. Pavasaris šajā gadā teju nav bijis – pēc ziemas nākusi vasara. Galvā griežas “Total Loss” - teju gabals pēc gabala. Tikai jājautā, vai dziesmas skan no koncerta vai ierakstā?

Foto: How To Dress Well Palladium. Foto (c) Vanda Gluha

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV