Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Gruzijas vakars Folkklubā Ala Pagrabs

Easyget.lv, 13.05.2013. 11:30

18. maijā plkst. 21:00 Folkklubā Ala Pagrabs viesosies grupa no Gruzijas Chveneburebi, kuri prezentēs savas valsts tradicionālās kultūras mantojumu, dažādas dziedāšanas manieres un tautas mūzikas instrumentus.
Gruzijas vakars Folkklubā Ala Pagrabs

Chveneburebi ir folk grupa no Gruzijas, kurā apvienojušies astoņi dalībnieki no dažādiem Gruzijas reģioniem, tādēādi saglabājot valsts tradicionālo kultūru- dziedāšanas manieres, tautasdziesmas, tradīcijas. Neskaitot dziedāšanu, katrs dalībnieks spēj arī dejot un spēlēt kādu no Gruzijas tradicionālajiem instrumentiem. Savā izpildījumā, grupa saglabā autentisko tautas mūzikas un dziesmu izpildījumu.

Grupa regulāri piedalās ekspedīcijās pa Gruziju. Viņi strādā pie jaunu tautas dziesmu izpētes, to izpildes veida, dziesmu tradīcijas izpildīšanu sabiedrībā. Savā darbības laikā grupa strādā arī pie dziesmu arhivēšanas ierakstos.

Chveneburebi vairākkārt ir uzstājušies dažādās Eiropas un Āzijas valstīs.

Grupa 18. maijā Folkklubā Ala Pagrabs piedāvās divas koncerta programmas: tradicionālās gruzīņu folkmūzikas koncertu un koncertprogrammu ar etnomuzikālām kompozīcijām, kuras ir veidojuši grupas dalībnieki, izmantojot bungas, taustiņinstrumentus, basģitāru.

„Folkklubs Ala Pagrabs” ir pirmais un vienīgais tautas mūzikas klubs/krogs Latvijā, kurā ikviens var baudīt tradicionālo un moderno latviešu virtuvi, četrus vakarus nedēļā klausīties latviešu tautas un pasaules dzīvās mūzikas koncertus, dejot tradicionālās dejas un atpūsties latviskā gaisotnē. No 4.maija „Folkklubs Ala Pagrabs” atrodas plašākās telpās, kas ļaus lielākam interesentu skaitam baudīt dzīvo grupu uzstāšanās un citas aktivitātes. Jaunā kluba atrašanās adrese - Peldu iela 19.

Foto: Chveneburebi. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV