Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Converge koncertu Latvijā iesildīs somi Rotten sound

Easyget.lv, 13.05.2013. 17:55

18. jūnijā uz kluba „Melnā Piektdiena” skatuves satiksies divas no šī brīža spēcīgākajām metāla mūzikas grupām – „Converge” no ASV un somi „Rotten sound”.
Converge koncertu Latvijā iesildīs somi Rotten sound

Eiropas koncerttūres ietvaros otrdien, 18. jūnijā, Latvijā viesosies viena no ietekmīgākajām metalcore grupām pasaulē „Converge”. Grupa, kas palīdzējusi rasties jaunam žanram, tiek uzskatīta par vienu no oriģinālākajām apvienībām, kas pēdējo divdesmit gadu laikā nākusi no smagās alternatīvās mūzikas skatuves. Bostonas novatoru skanējumā var saklausīt ietekmes no metālmūzikas, hardcore, pankroka un matemātiska metalcore žanriem, kas parādās kompleksās ģitārspēles partijās, poliritmiskā bungu spēlē un neierastos takstmēros. Apvienība „Converge” dibināta 1990. gadā un līdz šim brīdim tā izdevusi astoņus albumus, no kuriem pēdējais - „All We Love We Leave Behind” tiek uzskatīts par nozīmīgāko viņu daiļradē.

„Converge” koncertu iesildīs somu grindcore apvienība „Rotten Sound”, kas ieguvusi reputāciju kā viena no spēcīgākajām metāla apvienībām Skandināvijā. Brutāls zemi noskaņoto ģitāru uzbrukums un bungu radītais sprostuguns kopā ar pērkonam līdzīgo vokālu – „Rotten Sound” uzbur vairāk kā tikai ilustrāciju kara šausmām. Savu neatkārtojamo tehnisko spēju un ekstrēmā spēka dēļ, katrs šīs grupas albums iekaro mūzikas topu vietas dzimtajā Somijā. Šogad grupai aprit 20 gadu, tāpēc „Rotten Sound” sola, ka šis gads būs intensīvākais viņu karjerā – sākot ar EP izdošanu janvārī un turpinot ar koncertiem neskaitāmās pilsētās un festivālos visā pasaulē. „Rotten sound” nav sveši arī pašmāju klausītājiem – grupa Latvijā uzstājusies vairākas reizes, tajā skaitā Liepājas festivālā „Fontaine festival” 2008. gadā.

Pirmās 200 biļetes uz koncertu pieejamas par desmit latiem un tās var iegādāties visās „Biļešu serviss” kasēs, kā arī interneta vietnē www.bilesuserviss.lv, vēlāk biļešu cena paaugstināsies. Klubs „Melnā piektdiena” atrodas Brīvības ielā 193c, ieeja koncertā paredzēta no plkst. 19:00. Koncertu piedāvā koncertaģentūra „CIRCLE PIT! Shows” un klubs „Nabaklab”.

Foto: Rotten sound. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV