Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

LU mūzikas grupu konkursā „Hadrons” uzvar grupa „Nē”

Easyget.lv, 17.05.2013. 12:49

Latvijas Universitātes jauno mūzikas grupu konkursā „Hadrons 2013” žūrija ceturtdien, 16. maija, vakarā noteica jau astotā konkursa uzvarētājus.
LU mūzikas grupu konkursā „Hadrons” uzvar grupa „Nē”

Galerijas:

Pirmo vietu konkursā ieguva grupa „Nē”, kas pārstāv LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāti, 2. vietu – grupa „The Citizens”, kurā ir pārstāvji no LU Datorikas fakultātes un Ķīmijas fakultātes, bet trešie palika trokšņa grupa no Sociālo zinātņu fakultātes „Brutal Christ”, informē LU Preses centrs.

Grupas „Nē” sastāvā ir četri dalībnieki, tā ir dibināta 2012. gadā un spēlē instrumentālu ģitārmūziku.

Klausītāju simpātiju balvu pēc interneta balsojuma saņēma grupa „Oghre”. Šo balvu piešķīra konkursa atbalstītājs „Lāčplēsis”.

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma atzinības rakstus un balvas. Uzvarētāji balvā ieguva arī ieraksta laiku studijā un iespēju uzstāties šīs vasaras festivālos „Laba Daba 2013”, „Bildes 2013” un LU jauno studentu svētkos „Aristotelis 2013”.

Konkursa „Hadrons 2013” finālā iekļuva arī grupas „Dust Devil Drive” (LU Juridiskā fakultāte), „Mazie meža Dīvainīši” (LU Medicīnas fakultāte) un „Oghre” (LU Fizikas un matemātikas fakultāte).

Finālā grupas vērtēja kompetenta žūrija: mūzikas žurnāliste Dace Volfa, mūziķis un žurnālists Uldis Rudaks, mūziķis un Radio NABA raidījuma vadītājs Raimonds Lagimovs, mūziķis un radio raidījumu vadītājs Kaspars Upaciers, LU Studentu padomes pārstāves Madara Ermansone un Zane Rutkovska, kā arī Radio NABA vadītājs Madars Štramdiers. Konkursa vērtēšanas kritēriji bija muzikālais izpildījums, ideju novitāte un oriģinalitāte, kā arī skatuves tēls.

Līdz 6.maijam jaunajām grupām bija iespējams pieteikties ikgadējam Latvijas Universitātes mūzikas grupu konkursam „Hadrons 2013”. Konkursam varēja reģistrēties mūzikas grupas, kurās vismaz viens dalībnieks ir Latvijas Universitātes (LU) students un kas nav noslēgušas līgumus ar mūzikas ierakstu kompānijām, kā arī nav oficiāli izdevušas albumus.

Konkursā „Hadrons” astoņu gadu laikā dalību pieteikušas vairāk nekā 180 grupas. Iepriekšējo gadu uzvarētājas „Starmetis”, „Das Sonntags Legion”, „The Movies” (vēlāk „Tribes of the City”), „Ēnu kaleidoskops”, „Nepilngadīgā Anna” pēc tam izdevušas arī albumus un kļuvušas pazīstamas ne tikai Latvijā.

Konkursu organizē LU Studentu padome, LU radio NABA (FM 93,1) un LU Preses centrs.

Foto: Grupa „Nē”. Foto (c) Vanda Gluha

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV