Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvar Dānija

LETA, 19.05.2013. 14:54 | komentāri (1)

18. maijā Zviedrijas pilsētā Malmē notikušajā starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja Dānijas dziedātājas Emelijas de Forestas izpildītā dziesma "Only Teardrops".
Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvar Dānija

Dānijas pārstāves dziesma ieguva 281 punktus, apsteidzot Azerbaidžānas dziedātāja Farida Mamadova dziesmu "Hold Me", kas ieguva 234 punktus, un Ukrainas dziedātājas Zlatas Ogņevičas dziesmu "Gravity", kas ieguva 214 punktus.

Latvijas balsojumā 12 punkti tika Krievijas dziedātājas Dinas Garipovas izpildītajai dziesmai "What If", 10 punkti – Igaunijas dziedātājas Birgitas izpildītajai dziesmai "Et Uus Saaks Alguse", bet astoņus – Norvēģijas dziedātājas Margaretas Bergeres izpildītajai dziesmai "I Feed You My Love".

Latvijas kaimiņvalstis Igaunija un Lietuva ieguva attiecīgi 19 un 17 punktus.

Finālā piedalījās kopumā 26 valstis - desmit no katra pusfināla un piecas lielvalstis. No pirmā pusfināla Eirovīzijas finālā bija pārstāvēta Lietuva, Igaunija, Moldova, Īrija, Baltkrievija, Dānija, Krievija, Beļģija, Ukraina un Nīderlande, bet no otrā pusfināla - Gruzija, Malta, Armēnija, Grieķija, Norvēģija, Azerbaidžāna, Ungārija, Somija, Rumānija un Islande. Finālā pievienojās arī tā saucamais lielais piecinieks - Francija, Itālija, Vācija, Spānija, Lielbritānija un konkursa rīkotājvalsts Zviedrija.

Latvijas dalībnieki - grupa "PeR" - ar savu dziesmu „Here We Go” neizdevās iekļūt konkursa finālā.

Dānijas dziesmas uzvaru šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā iepriekš prognozēja arī bukmeikeri.

Foto: Dziedātāja Emelija de Foresta. Foto (c) Sander Hesterman (EBU)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV