Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Koncerts „Intro“ Rīgas Sv.Pētera baznīcā

Easyget.lv, 21.05.2013. 11:16

22.maijā plkst.19.00 Rīgas Sv.Pētera notiks mūsdienu kormūzikas koncerts „Intro“, kura programma veidota ciešā sadarbībā ar jauno mūziķi Sniedzi Prauliņu un komponistu Raimondu Tigulu.

Koncertā piedalīsies jauniešu koris „Mūza“, Sniedze Prauliņa (flauta, soprāns), Santa Stalidzāne (alts), Liene Šņore (soprāns), Uģis Krišjānis (klavieres), Matīss Akuraters (perkusijas), Māris Rupainis (bass), Edgars Šubrovskis (ģitāra). Koncertā klausītāju vērtējumam tiks nodoti un pirmatskaņoti vairāki 2013.gadā tapuši jaundarbi. Koncerta programma veidota ciešā sadarbībā ar jauno mūziķi Sniedzi Prauliņu un komponistu Raimondu Tigulu.

Koncerta „Intro“ programma iezīmēs jaunu pieeju mūsdienu kora mūzikai, kurā kora a cappella dziedājums apvienots ar novatoriskiem, elektroakustiskiem papildinājumiem. Īpašs notikums koncertā būs vairāku Sniedzes Prauliņas skaņdarbu pirmatskaņojumi plašākai publikai.

Sniedze Prauliņa ir jauna mūziķe, kas komponē un atskaņo savu orģinālmūziku. Viņas mūzika izceļas ar īpašu personiskumu un sirsnību, tēlainību un melodiskumu. Sniedzes Prauliņas mūzikas burvība slēpjas tās vienkāršībā un neparastās sajūtās, kuras tā rada. Koncertā „Intro“ Sniedze Prauliņa uzstāsies gan kopā ar saviem draugiem un muzikālajiem domubiedriem, gan ar jauniešu kori „Mūza“, pirmatskaņojot vairākus skaņdarbus no savas jaunākās programmas.

Koncerta “Intro” mērķis mērķis ir turpināt jauniešu kora “Mūza” aizsākto jaundarbu veidošanas iniciatīvu un parādīt pašreizējā radošā darba rezultātus, kas tapuši sadarbībā ar komponistiem, iepazīstināt klausītājus ar kora jauno virzību un parādīt jaunu pieeju mūsdienu kora mūzikai. Kora jaunākā programma sagatavota intensīvā darbā šī gada pirmajos mēnešos, kā arī iespējams parāda jaunus ceļus kora mūzikas attīstībai Latvijā un pasaulē.

Biļetes pirms koncerta Rīgas Sv.Pētera baznīcas kasē, to cena 1.00 Ls un 0.50 Ls.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV