Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Top koncerts „Baha 329. dzimšanas diena”

Easyget.lv, 21.05.2013. 15:01

Profesionālā pūtēju orķestris „Rīga” veido īpašu programmu Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros

Noslēgusies Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” ideju atlase Johana Sebastiāna Baha skaņdarbu aranžiju pasūtījumiem. Ideju atlase tika rīkota ar mērķi nokomplektēt koncerta programmu, kas tiks atskaņota 2014. gada 31. martā Lielajā Ģildē un iekļauta Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros, informē orķestra pārstāve Ilze Pleša. Koncerta programmas pagaidu nosaukums ir „Baha 329. dzimšanas diena”.

Ideju atlases komisija sastāvēja no trim kompetentiem ekspertiem. Tajā darbojās Mārtiņš Ozoliņš (Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” mākslinieciskais vadītājs), Arnolds Klotiņš (mūzikas zinātnieks) un Rolands Kronlaks (komponists, JVLMA docents).

No iesniegtajām idejām tiks realizētas sekojošas:

Lauras Gustovskas ideja par mūsdienīgu Baha „Pasakaljas un fūgas c-moll” versiju, Sabīnes Ķezberes fantāzija par Prelūdiju B-dur no „Labi temperētā klavesīna I”, Viļņa Šmīdberga nodoms aranžēt slaveno Baha Koncertu klavierēm un orķestrim d-moll pūtēju orķestrim bez klavierēm kā koncertžanra darbu, Leona Amoliņa pieteikums „Izaicinājums uz deju”, Valda Zilvera ideja par populārās Tokātas un fūgas d-moll aranžiju ar džeza elementiem un Jēkaba Nīmaņa pieteiktās variācijas par labi zināmo klavierminiatūru Musette no Anna Magdalēnas Bahas Nošu burtnīcas.

Autoriem, kuru idejas guvušas komisijas atbalstu, tiks piedāvāti pasūtījuma līgumi par ideju realizāciju.

Ideju atlases organizatori pateicas visiem komponistiem, kuri bija iesūtījuši savus pieteikumus, un aicina piedalīties Starptautiskajā komponistu konkursā Windstream, kura darbu iesniegšanas termiņš ir 2013. gada 30. augusts. Informācija, konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa ir pieejama www.windstream.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV