Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Nedēļas nogalē zēnu kori pulcēsies Cēsīs

Easyget.lv, 21.05.2013. 15:14

Nāc ar puikām! - Ar šādu devīzi jau devīto reizi Latvijas skolu dziedošie zēni pulcēsies Cēsīs, kur 24.-25.maijā notiks IX Latvijas zēnu koru salidojums.

Valsts izglītības satura centrs un Cēsu novada dome aicina visus uz IX Latvijas zēnu koru salidojuma „Nāc ar puikām!” noslēguma koncertu Cēsu pils parka estrādē 25.maijā plkst.18.00, informē festivāla organizatoru pārstāve Kristīne Ilgaža.

Salidojumā pulcēsies vairāk nekā 1800 zēni no visiem Latvijas novadiem. Nozīmīgajam notikumam zēni gatavojas jau vairākus gadus, cītīgi apgūstot 18 repertuārā iekļautās latviešu komponistu dziesmas un latviešu tautas dziesmas a cappella. Aprīlī notika koru konkursi, kuros kompetenta žūrija izvērtēja zēnu un diriģentu veikumu dziesmu apgūšanā un prasmi izjustā dziedāšanā. Galvenais zēnu koru vērtētājs bija zēnu koru salidojumu iniciators, ilggadējais Rīgas Doma zēnu kora diriģents Jānis Erenštreits, kurš ir arī IX Latvijas zēnu koru salidojuma patrons. Noslēguma koncerta laikā tiks pasniegta arī Lielā balva konkursa uzvarētājam – E.Melngaiļa Liepājas mūzikas skolas zēnu korim un diriģentei Ilzei Balodei.

Salidojumā kopā ar zēniem muzicēs arī Maestro Raimonds Pauls, solisti Renārs Kaupers, Jānis Jubalts, jaunie dziedātāji Emerijs Sējāns, Jēkabs Kudulis un Ardis Avotiņš, kā arī Cēsu BJC deju grupa „Viva”, ritma grupa Dz.Vīksnas vadībā, pavadījumus atskaņos instrumentālā grupa K.Krievkalna vadībā. Līdzās jau pieredzējušiem koru virsdiriģentiem A.Platperam, R.Vanagam, M.Klišānam un E.Grāvītim pie diriģenta pults stāsies arī labāko zēnu koru diriģenti A.Levinska, I.Balode, A.Būre, J.Veļičko, I.Leilands.

Zēnu koru salidojumi Latvijā notiek no 1970.gada ik pa pieciem gadiem, un tradicionāli par zēnu koru sadziedāšanās vietu kļuvušas Cēsis, Cēsu pils parka estrāde.

Dziedoši zēni ir arī sportiski zēni, tādēļ sadarbībā ar Latvijas basketbola savienību un tās ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu salidojuma ietvaros notiks basketbola mini sacensības „Dribl-Bums!”. 60 zēnu kori cīnīsies par sportiskākā un veiklākā zēnu kora nosaukumu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV