Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Instrumenti uz Palladium skatuves izziņo atgriešanos koncertzālē

Evita Bandere, 21.05.2013. 23:25

Pirmo reizi Latvijas mūzikas vēsturē albuma prezentācijas dienā bloķē ielu, par to publiskajā telpā vēstot dienu iepriekš, karstgalvjiem liekot vai jukt prātā.
Instrumenti uz Palladium skatuves izziņo atgriešanos koncertzālē

Galerijas:

Otro reizi grupas Instrumenti pastāvēšanas vēsturē mūziķi albuma atvēršanas svētkus apvieno ar gaidāmā koncerta izziņošanu. Tie, kuri palaiduši garām otrdienas rīta ziņas, jaunumus dzird no pašu mūziķu lūpām - grupa Instrumenti uz Palladium skatuves atgriezīsies 21. novembrī.

Albuma “Procrastination” atvēršanas svētkus ievadīja bezteksta skaņdarbs, kurā solo, zibot baltām gaismiņām pirkstu galos, spēlēja pianists Vestards Šimkus. Ar viņu grupa ir sadarbojusies arī ierakstā. Otrs albuma tapšanā svarīgākais cilvēks līdzās Jānis Šipkēvicam jaunākajam un Reinim Sējānam ir Gatis Zaķis, kurš gan sacerējis mūziku un tekstus, gan albumu uzņēmies arī producēt.

Jānis Šipkēvics atklāja, ka albuma ieraksts tapis ļoti īsā laika posmā, tomēr intensīvo darbu atzina par labāko ceļu, kā sasniegts rezultāts. Īsa, tomēr pārdomāta šķita arī grupas uzstāšanās, pāris dziesmās pievienojoties arī pūtēju orķestrim Auseklītis, kopumā paliekot uzticīgiem tam, ar ko Instrumenti uz Latvijas popmūzikas skatuves parādījās, - augstvērtīgi un niansēti priekšnesumi ir viņu garā.

Mazkoncerts uzcītīgākajiem grupas faniem atstāj mazuma piegaršu, liekot apsvērt iespēju par biļetes iegādi uz novembra koncertu un/ vai tikšanos ar mūziķiem vaigu vaigā nedaudz minūtes vēlāk. Tie, kuri uz Palladium devušies intereses vadīti, joprojām burza pieri, kādēļ bija nepieciešams pomps ar satiksmes ierobežošanu. Jo nedz īpaši šim sarīkojumam sagādātās melnās ieejas un zāles dekorācijas, nedz gaismas, nedz koncerta izskaņā pār skatītāju galvām lidojošie baltie baloni, radot bērnišķīgu prieku ikvienā, tam, visdrīzāk, nav bijuši par ieganstu.

Foto: Instrumenti albuma “Procrastination” prezentācijā. Foto © Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV