Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas mūzika dodas eksporta virzienā

Easyget.lv, 22.05.2013. 16:47

Prāta vētra un Instrumenti piedalās mūzikas industrijas profesionāļi forumā “The Great Escape” Lielbritānijā
Latvijas mūzika dodas eksporta virzienā

Nedēļas nogalē Braitonā pulcējās pasaules mūzikas industrijas profesionāļi forumā “The Great Escape”, kas savā septītajā pastāvēšanas gadā pulcēja 300 grupas un 3000 industijas pārstāvjus – grupu menedžerus, producentus, izdevējus – industrijas pelēkos kardinālus.

No Baltijas reģiona konferencē šogad piedalījās Latvijas grupas “Instrumenti” un “Prāta vētra”, Igauniju pārstāvēja “Ewert and the Two Dragons”. Tāpat forumā kopīgu prezentāciju rīkoja lielākā Baltijas mūzikas industrijas konference “Tallinn Music Week” un Positivus festivāls, informē Latvijas Mūzikas industrijas attīstības fonda izpilddirektore Agnese Cimuška.

“Patīkami apzināties, ka beidzot esam nonākuši līdz brīdim, kad šāda veida starptautiskajās mūzikas industrijas konferencēs - festivālos Latvijai ir sava pārstāvniecība, proti, sadarbībā ar igauņu kolēģiem organizēta sava delegātu pieņemšana, kā arī Latvijas un Igaunijas grupu uzstāšanās gan prezentācijā, gan “The Great Escape” festivālā. Runāt par reāliem rezultātiem jeb, kā es mēdzu teikt, “sauso atlikumu” par “Prāta vētras” dalību šajā pasākumā varēs pēc kāda laika, kad būs veikta tā saucamā pēc-konferences komunikācija ar satiktajiem industrijas pārstāvjiem, taču katrā gadījumā uzskatu, ka “The Great Escape” bija izdevies un grupas “Prāta vētra” puiši ir priecīgi par izdevušos braucienu,” par iespaidiem konferencē saka grupas “Prāta vētra” menedžmenta pārstāve Guna Zučika.

„Šī gada „The great Escape” bija viens no veiksmīgākajiem šāda veida pasākumiem, kur „Instrumenti” pēdējo pāris gadu laikā ir piedalījušies. „The Great Escape” ir viens no lielākajiem show case festivāliem Eiropā, kurā trīs dienu laikā apmēram trīsdesmit koncertu vietās uzstājas 300 mākslinieku. „Instrumenti” šogad piedalījās ar diviem koncertiem, atsaucība un interese bija liela, ar mani jau sazinājušies vairāki mūzikas industrijas pārstāvji ar dažādiem piedāvājumiem grupai, taču ļoti labi apzināmies, ka nedrīkst apstāties. Esam ļoti priecīgi par „Latvijas Mūzikas eksporta biroja” izveidi, jo šāda mēroga pasākumos ir jādarbojas kā komandai,” saka grupas „Instrumenti” menedžere Līva Pētersone.

Latvijas grupu dalību festivālā organizēja “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksporta birojs”, kas izveidots ar mērķi veicināt Latvijas mūzikas eksportu un mūzikas kā industrijas attīstību Latvijā.

Foto: Prāta vētra. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV