Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

The Samuel Jackson Five un Lento koncertē Rīgā

Reinis Graudiņš, 26.05.2013. 13:20 | komentāri (2)

Sestdien, 25. maijā, Eiropas tūres ietvaros Kaņepes Kultūras centrā uzstājās divas „Denovali Records” pārstāvētas apvienības – The Samuel Jackson Five un Lento.
The Samuel Jackson Five un Lento koncertē Rīgā

Galerijas:

Instrumentālo post-žanru koncertu burvība  - grupa bez liekām ceremonijām un runām satricina jebkuras koncertvietas sienas. Šis sestdienas vakars Kaņepes Kultūras centrā nebija izņēmums. Iespaidīgu uzstāšanos sniedza The Samuel Jackson Five no Norvēģijas un itāļu apvienība Lento. Abas grupas atrodas „Denovali Records” paspārnē un kopīgā koncerttūrē prezentē pagājušajā gadā izdotos albumus.

Pirmie uz skatuves kapā The Samuel Jackson Five, sākot uzstāšanos ar indie-rokam raksturīgajām, mierīgajām ģitāras skaņām, kas drīz vien pārauga trokšņainos ģitāru rifos un graujošās bungu partijās. Šī dinamika starp hipsterīgo vieglumu un enerģisku rokmūziku saglabājās visas uzstāšanās laikā. The Samuel Jackson Five katrā dziesmā iekļauj kādu vienojošu faktoru, kam pievērst pastiprinātu uzmanību. Tā varēja būt gan izteikta ģitāras melodija, sintezatora vai midi-kontroliera radīts efekts, kā arī abu vokālistu balsis, kas tika izmantota ne tikai kā instruments, bet arī vārdu izdziedāšanai, atkāpjoties no postroka tradicionālajām iezīmēm. Kopējo ainu paspilgtināja dažādi grabulīši, zvaniņi un rūpnieciskā zāģa skaņu atdarinoša šķīvju skrāpēšana. Uzstāšanās finālā viens no ģitāristiem aizrāvās tik ļoti, ka noleca no skatuves un pēdējos akordus izspēlēja, atrodoties starp klausītājiem.

Nelielas pauzes laikā uz skatuves iekārtojās viesi no Itālijas – post-metālisti Lento. Līdzi paņemtā dūmmašīna, vairākas baltas lampiņas un aiz bungām novietojams prožektoru, kā arī žogs, kas atradās skatuves priekšā (KKC telpās esošās izstādes nolūkos) radīja tumšu, industriālu noskaņu, ideāli piemērotu apvienības muzikālajam formātam.

Pieņemu, ka  uzstāšanās laikā bārā šķindēja glāzes un dzērienos parādījās mazi vilnīši, jo stāvu augstāk pilnīgu haosu radīja grupa Lento, kas gluži kā smagnēja tvaika lokomotīve pārliecinoši aiz sevis vilka griezīgus, niknus ģitārrifus un brutālus (nepārspīlēju!), tehniski precīzus bungu ritmus, bet muzikālo mugurkaulu veidoja zemu noskaņotais bass un sintezators, kas skaņdarbos un starp tiem zālē radīja doom’īgu atmosfēru. Paši mūziķi iegrima mūzikā līdz pēdējām, ārdoties pa skatuvi un intensīvākajās vietās kliedzot tā, ka varēja sadzirdēt arī bez mikrofonu palīdzības. Pēc standarta seta beigām Lento uz skatuves tika aicināti atkārtoti, lai tā jau karstajās Kaņepes Kultūras centra telpās temperatūras stabiņu paceltu vēl par pāris iedaļām.

Foto: The Samuel Jackson Five. Foto (c) Gunita Kļava

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV