Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvian Voices pirmatskaņos kompozīciju „Etno Mesa”

Easyget.lv, 27.05.2013. 08:46

Koncertprogrammā „Rūtoj..” Rīgas Domā 28. maijā Latvian Voices izpildīs pasaules pirmatskaņojumu kompozīcijai „Etno Mesa”
Latvian Voices pirmatskaņos kompozīciju „Etno Mesa”

Koncertā Rīgas Domā 28. maijā plkst. 19:00 Latvijas vokālā grupa, kura, pateicoties 2012. gada vasarā ASV notiekošajā pasaules kora olimpiādē Sinsinati iegūtam čempiona titulam, oficiāli iecelta par Rīgas kā kultūras galvaspilsētas un Pasaules Koru Olimpiādes muzikālo seju, programmā atskaņos arī dziedātājas Lauras Jēkabsones speciāli „Latvian Voices” tapušo mesu, informē, "MansDoms" projekta vadītājs Gatis Vectirāns.

Skaņdarbā ļoti uzskatāmi būs sadzirdama tautas mūzikas ietekme, kas arī līdz šim bijusi spilgti jūtama vokālās grupas radītājā mūzikā. Tā būs mesa cilvēkam, šādam apzīmējumam par pamatu ņemot vārda „etno” sengrieķu nozīmi.

Kopumā sešās mesas daļās jaundarba autore iekļāvusi plašas amplitūdas sajūtas. Klausītāji varēs saklausīt sajūsmas, kas paceļ pirkstgalos, gaišumu, nemieru, kas mijas ar mieru, skaņas, kuras ļaus noticēt. „Latvian Voices” meitenes caur šo darbu uzrunās Dievu, apbrīnos iespējas, ko cilvēks var pieredzēt pasaulē – ar savām balsīm teiks Viņa vārdu. Koncerta programmā būs dzirdami arī citi muzikāli darbi – latviešu tautasdziesmas, dažādas pasaulē zināmu dziesmu apdares, kā arī vairākas ārzemju komponistu garīgās kompozīcijas.

Koncertā vokālās grupas sastāvā savīsies visas „Latvian Voices” balsis - Karīna Kaminska, Nora Vītiņa, Laura Jēkabsone, Zane Stafecka, Elīna Šmukste, Andra Blumberga, Laura Leontjeva. Koncertā piedalīsies arī koklētāja Laima Jansone, jaunās mesas atskaņojumu paspilgtinot to ar improvizētu spēli.

Biļetes pieejamas Rīgas Doma kasē un www.eKase.lv. Biļešu cena ir Ls 7, studentiem, skolēniem un pensionāriem Ls 5. Līdz 7 gadu vecumam bez maksas. Visi ienākumi tiks novirzīti Rīgas Doma jaunās vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju" izveidei.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV