Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Dons un re:public uz LMT Summer Sound skatuves

Easyget.lv, 28.05.2013. 13:30

Festivāla LMT Summer Sound programmu papildina trešo studijas albumu izdevušais dziedātājs Dons un grupa re:public, kas savu ierakstu tautās laidīs šīs nedēļas izskaņā
Dons un re:public uz LMT Summer Sound skatuves

Liepājas pludmalē 12. un 13. jūlijā pulcēsies dziedātājs Dons un grupas re:public, Willow Farm, Komjaunatne, Louie Fontaine & The Starlight Searchers, Laime Pilnīga, lietuviešu Electronic I, informē festivāla organizatoru pārstāvis Uldis Akselrods.

Šogad Liepājā uzstāsies spēcīgās balss īpašnieks Dons. Mūziķis tikko laidis klajā savu trešo albumu „Signāls”, kurā iekļautas muzikāli un tekstuāli ļoti dažādas dziesmas. Dons kļuva atpazīstams, piedaloties pirmajā Latvijas muzikālajā realitātes šovā “Talantu Fabrika”, 2008. gadā Dons ieguva 4. vietu starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā „Jaunais Vilnis”. 2012. gadā Dona dziesma “Signāls” triumfēja „Muzikālajā bankā”, kā arī saņēma titulu "Gada radio hits" „Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvā”.

Pēc radoša atvaļinājuma Latvijas mūzikas apritē ir atgriezusies grupa re:public, kas jau 31.maijā izdos savu jauno studijas albumu „Re:”. Jaunais albums ar savu skanējumu būtiski atšķiras no iepriekš izdotajiem – tā skanējums ir elektroniskāks un modernāks. Lai arī grupa kādu laiku nav bijusi aktīva, tās dziesmas regulāri tiek atskaņotas Latvijas populārākajās radio stacijās. Savas pastāvēšanas laikā grupa re:public ir uzturējusi augstu prasību līmeni savā daiļradē, ko apliecina arī iegūtās balvas un līdz šim sasniegtais.

LMT Summer Sound uzstāsies grupa Laime Pilnīga, kas maija sākuma laidusi klajā jaunu singlu „On the road” un kuras jaunais albums gaidāms jau šoruden. Esošajā sastāvā grupa sākusi koncertēt 2007.gadā. Salīdzinoši neilgajā pastāvēšanas laikā Laime Pilnīga ir uzkrājusi vērā ņemamu koncertu pieredzi, ik gadu koncertējot ne vien Latvijas festivālos un klubos, bet arī piedaloties starptautiskos festivālos Polijā, Ungārijā, Igaunijā un Lietuvā.

Festivālā viesosies mūsu kaimiņvalsts Lietuvas pārstāvji – grupa Electronica I, kas ar savu īpašo skanējumu pārsteidz daudzus mūzikas ekspertus un mīļotājus. Electronica I tiek uzskatīta par vienu no retajām lietuviešu grupām, kam ir potenciāls ar savu mūziku izlauzties ārpus Lietuvas robežām un veiksmīgi koncertēt visā pasaulē.

Festivāla apmeklētājus priecēs liepājnieki - grupa Willow Farm, kas savas spilgtākās sajūtas ietērps pop/rock mūzikā. Tāpat Summer Sound apmeklētājus priecēs Liepājas mūziķa un uzņēmēja Luija Fonteina grupa Louie Fontaine & The Starlight Searchers, radot pamatīgu rock’n’roll atmosfēru.

Sevi pierādīt plašākai auditorijai uz skatuves kāps viena no Latvijas oriģinālākajām jaunajām grupām - Komjaunatne, kas pirmo atpazīstamību izpelnījās pagājušā gada nogalē pēc uzstāšanās “Palladium” koncertzālē, iesildot Bruklinas grupu DIIV.

LMT Summer Sound ir viens no lielākajiem vasaras festivāliem Baltijā, un ar katru gadu tā popularitāte būtiski aug. Divas dienas Liepājas pludmalē var vērot talantīgāko pašmāju un lielisku ārvalstu mūziķu uzstāšanos. Šogad festivāls piedzīvos ievērojamas izmaiņas un uz festivāla skatuvēm uzstāsies spožākās zvaigznes, kādas līdz šim redzētas.

LMT Summer Sound uzstāsies Prāta Vētra (LV), Mika (UK), Aloe Blacc (US), Pienvedēja Piedzīvojumi (LV), Skyforger (LV), The Sound Poets (LV), Igo (LV), Dzelzs Vilks (LV), Sybil Vane (EE), Zebra Island (EE), Laika Suns (LV), Parara (LV), Momend (LV), The Stanleys (AU), Carnival Youth (LV), Max Lomov (LV), Zazzy (LV), Andre Crash (LV), Uppfade (LV), Daniel Mariash (LV), Kaspar Kondrat (LV), Kris Hovel (LV), Malork (LV), Meic (LV), Bogdan Taran (LV), iO (UA), JOSS (UA), Electronic I (LT), re:public (LV), Willow Farm (LV), Riga Metro (LV), Komjaunatne (LV), Louie Fontaine & The Starlight Searchers (LV), Laime Pilnīga (LV), Dons (LV). Festivāla LMT Summer Sound programma vēl tiks papildināta.

Biļetes uz festivālu LMT Summer Sound nopērkamas Biļešu Servisa tirdzniecības vietās un ekase.lv. Festivāla 2 dienu biļete maksā Ls 18 vai Ls 20 ar vietu telšu pilsētiņā, savukārt VIP biļete maksā Ls 30 vai Ls 40 ar cenā iekļautu autostāvvietu. Tuvojoties festivālam, biļetes kļūs dārgākas.

Vairāk: www.summersound.lv

Foto: Grupa re:public. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV