Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Parára – “Parára” apskats

Reinis Graudiņš, 28.05.2013. 14:03 | komentāri (1)

Pašmāju visnotaļ aktīvo eksperimentālās rokmūzikas scēnu ar ierakstu papildinājusi apvienība “Parára”, mūzikā apvienojot post-pankroka enerģisko skanējumu ar sarežģītām dziesmu struktūrām un aizraujošām melodijām, kas noteikti piesaistīs jaunus fanus.
Parára – “Parára” apskats

Piecu mūziķu apvienības Parára, kas aktīvi darbojas kopš 2009. gada nogales, izdevniecības “I Love You Records” paspārnē izdotais debijas albumā apkopo 10 kompozīcijas, kas ierakstītas “Sound Division Studios” Gata Zaķa un Krišjāņa Geidāna vadībā, bet miksētas un māsterētas “Wolk Studios” un “Mute Studija”.

Albumu ievada dziesma „Waking Up – To a Better Life?”, kas uzreiz atklāj grupas lielāko trumpi – spēju kombinēt mierīgas, melodiskas ģitārpartijas ar smagiem, kaucošiem rifiem. Pie šīs formulas Parára albumā pieturas diezgan stingri. „Crossing The Finish Line Was Never Part Of The Deal” un „And Then Some...” izceļ divu bungu setu sniegto spēku, radot iespaidu, ka bundzinieks ir cilvēks-mutants ar četrām rokām un četrām kājām. „This Is Round 10” pirmo reizi iesaistās arī grupas vokālista balss, dodot mūzikai papildu dimensiju. Eksperimentāla roka/postroka žanrā ar dziedātāja pievienošanu ļoti bieži var nošaut greizi. Parára balsi prasmīgi pakļāvuši sevis izvēlētā mūzikas stila kanoniem, vokālistam neuzņemoties galveno lomu un ļaujot dominēt instrumentālajam skanējumam.

Arī mierīgās, atmosfērīgās dziesmas „Targets” un „Rockstar”, kurās piedalās dziedātāja Agnese Želneronoka, ir savā vietā, sniedzot nelielu atelpu no griezīgajām ģitārām un ieviešot arvien jaunus pārsteiguma elementus. Albumu noslēdz „Titan”, kas, atbilstoši nosaukumam, kā smagnējs, bet miermīlīgs milzis soļo pa pilsētas nomali, ik pa brītiņam apsēžoties uz kādas automašīnas, lai atvilktu elpu.

Grupa „Parára” debijas albumā sevi ir pieteikusi ārkārtīgi pārliecinoši. Albums ir sakārtots, pārdomāts, un neparastā dziesmu struktūra ne mirkli neļauj garlaikoties. Runā, ka arī viņu koncertos no griestiem mēdz birt apmetums. Uz savas ādas to būs iespējams izbaudīt albuma prezentācijas koncertā 30. maijā Ģertrūdes ielas teātrī.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV