Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Koris „Latvija” debitēs Izraēlas festivālā

Easyget.lv, 30.05.2013. 13:26

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” devies uz Jeruzalemi, kur 31. maijā un 1. jūnijā sniegs divus koncertus Izraēlas festivālā, informē kora pārstāve Ieva Vītiņa.
Koris „Latvija” debitēs Izraēlas festivālā

2012. gadā koris ar spožiem panākumiem koncertēja Eilatas Festivālā, pēc kura saņēma uzaicinājumu no Izraēlas festivālu asociācijas muzicēt arī vienā no nozīmīgākajiem valsts kultūras notikumiem – Izraēlas Festivālā, kas norisinās Jeruzalemē katru pavasari kopš 1961. gada.

31. maijā kopā ar igauņu diriģentu Andresu Mustonenu un senās mūzikas ansambli „Hortus Musicus” koris „Latvija” Henrija Krauna zālē atskaņos J. Bardanašvili, K. Monteverdi, L. Dodi, A. Uibo mūziku ar ebreju tekstiem. Savukārt 1. jūnijā diriģenta Andresa Mustonena vadībā Valsts Akadēmiskais koris sniegs solo a cappella koncertu, kurā izskanēs Bruknera, Brāmsa, Tavenera, Grīga, Silvestrova, Perta, Ešenvalda, Tobiasa, Penderecka opusi.

Plašāka informācija par Izraēlas festivālu, koncertiem un biļešu iegādes iespējām pieejama šeit: http://www.israel-festival.org.il/2010/index.asp?module=showTable&page=2&Tweek=2

Foto: Valsts Akadēmiskais koris „Latvija”. Foto (c) Ansis Starks

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV