Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Kristīne Opolais debitē Amēlijas lomā operā „Simons Bokanegra”

Easyget.lv, 03.06.2013. 09:32

Šodien, 3.jūnijā, Bavārijas Valsts operā Minhenē latviešu soprāns Kristīne Opolais debitēs Amēlijas Grimaldi lomā Džuzepes Verdi operas „Simons Bokanegra” jauniestudējumā, informē Liene Jakovļeva. Šo lomu māksliniece aprīlī dziedāja Vīnes koncertnamā (Wiener Konzerthaus) operas koncertiestudējumā ar Tomasu Hempsonu (Thomas Hampson) titullomā.
Kristīne Opolais debitē Amēlijas lomā operā „Simons Bokanegra”

Iestudējuma režisors un vizuālā noformējuma autors ir Dmitrijs Čerņakovs, ar kuru māksliniecei šī nav pirmā sastapšanās uz skatuves – kopīga pieredze gūta Mocarta operā „Dons Žuans” Eksanprovansas festivālā un Leoša Janāčeka operas „Jenūfa” iestudējumā Cīrihes operā, kā arī Dmitrija Šostakoviča operas „Spēlmanis” iestudējumā.

Jauniestudējuma muzikālais vadītājs ir diriģents Bertrāns de Bijī (Bertrand de Billy), titullomu dzied Zeļko Lučičs (Zeljko Lucic). Piecās jūnijā ieplānotajās izrādēs Kristīnei Opolais būs jāizdzīvo skatuves partnerība arī ar diviem tenoriem – Stefāno Sekko (Stefan Secco) pirmajās izrādēs 3. un 6.jūnijā un ar šobrīd sasirgušo Ramonu Vargu (Ramon Vargas) izrādēs 9. 12. un 15.jūnijā.

Jāatgādina, ka operas „Simons Bokanegra” koncertiestudējumu, kas notika Vīnē šī gada aprīlī, ierakstu kompānija Decca Records rudenī izdos kompaktdiska formātā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV