Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Popmetāls „Melnajā Piektdienā” – Beyond All Recognition un Dead By April

Reinis Graudiņš, 03.06.2013. 15:48

Svētdienas vakarā klubā „Melnā Piektdiena” enerģisku uzstāšanos sniedza zviedru modernā metāla apvienības Beyond All Recognition un Dead By April. Arī popmūzikas elementi ir atraduši savu vietu smagajā mūzikā.

Dabstepa ievada pavadībā uz skatuves kāpa iesildītāji Beyond All Recognition. Grupa skanējumā apvieno nedaudz no skandināviem raksturīgā melodiskā deathmetāla (Soilwork, In Flames), klasiskos „metalcore” rifus un „breikdaunus”, kas brīžam tika izmantoti pārāk bieži, kā arī dabstepa elementus, kas organiski iekļāvās kopējā skanējumā. Varēja noprast, ka sanākusī publika ir īsti šī mūzikas stila atbalstītāji, jau no paša sākuma aktīvi lēkājot līdzi dziesmām, gan pēc pašu iniciatīvas, gan ļaujoties vokālista norādēm. Divas franču tautības fanes, kas grupai ieradušās līdzi no pašas Anglija, koncerta laikā saņēma uzslavu un mūziķu parakstītu bungu plēvi. Beyond All Recognition savu publikas iesildītāju uzdevumu izpildīja godam, sagatavojot Melno Piektdienu vakara galvenajiem viesiem.

Dead By April sāka spēcīgi ar ātru, „hardcore” stila bungu partiju un agresīviem skrīmiem jaunā vokālista (grupas sastāvam pievienojās tikai šī gada marta vidū) izpildījumā. Drīz vien pieslēdzās arī otrs dziedātājs, kurš, ja godīgi, izklausījās kā tikko izkāpis no „American Idol” atlases. Autotune izmantots netika, tomēr lielai daļai dziesmu tīro vokālu parādīšanās lika zaudēt asumu un tie nespēja turēt līdzi smagajām, distortētajām ģitārām, arī kontrasts starp niknajiem kliedzieniem un maigo, popsīgo dziedājumu bija pārāk liels, bet, iespējams, tā ir tikai žanra specifika, ko vēl īsti neesmu izpratis. Gandrīz visi atnākušie fani aizrautīgi lēkājā, vicinājās ar rokām, pat dziedāja līdzi, bez priekšā teikšanas zinot dziesmu vārdus, un, domājams, labi pavadīja laiku.

Noteikti jāpiemin vēl kāds ārkārtīgi pozitīvs brīdis, ko ārvalstu grupu koncertos nesanāk novērot tik bieži. Gan Beyond All Recognition, gan Dead By April pēc uzstāšanās ieradās zālē, lai parakstītu nopirktos diskus, paspiestu rokas un nobildētos kopā ar faniem. Sīkums, bet patīkami redzēt grupas, kas rūpējas par saviem atbalstītājiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV