Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Biruta Ozoliņa un DJ Monsta izdod debijas albumu "Sauli sēju"

Easyget.lv, 04.06.2013. 08:59

Birutas Ozoliņas un DJ Monsta mīlestība pret vissenāko latviešu tautas mūziku ir īstenojusies kopīgi izdotā debijas albumā "Sauli sēju", kas pie klausītājiem nonāks jaunnedēļ. 
Biruta Ozoliņa un DJ Monsta izdod debijas albumu "Sauli sēju"

Ne akmenī cirsts, ne aizmirsts. Caur gadsimtiem veidota un paaudzēs mantota un pulēta ir mūsu tautas bagātība - tautasdziesma. Mēs katrs esam daļa no šī mantojuma - šīs bagātības pulētāji, ja vien ieskatāmies tās dziļākā būtībām un izjūtam tautasdziesmu ne vien kā arhaisku mantojumu, bet gan šī laikmeta sastāvdaļu. Tā ir mūzika, kas atmodina mūsu sirdīs noslēptās sajūtas un ļauj ieskatīties dvēseles slēptākās stīgās.

Biruta Ozoliņa un DJ Monsta albumā "Sauli sēju" ir spējuši saskatīt folklorā to dzīvo paveidienu, kas ļauj attīstīt tradīciju tālāk, muzicēt, tai, nezaudējot ne nieka savas patības un autentisma, organiski saplūstot ar elektroniskās mūzikas ritmiem. Albumā iekļautās divpadsmit Latgales un Kurzemes novada tautasdziesmas atklāj jaunus apvāršņus tautas mūzikas aranžijās, kur etniskā un elektroniskā mūzika nevis piekāpjas viena otrai, bet gan ciešā mijiedarbība izceļ viena otras unikalitāti.

Albuma tapšanā piedalījušies kontrabasists Toms Poišs, perkusionists Mikus Čavarts, koklētāja Laima Jansone, čellists Jānis Pauls un vijolniece Zane Estere Gruntmane. Ieraksta skaņu inženieris Sergejs Laletin, producents Uldis Cīrulis (aka DJ Monsta). Ieraksts veikts Ventspils Livonijas Ordeņa pilī un Sound Division studijā, māsterēts "SoundimensionS" Šveicē. Albuma dizainu veidojuši restauratore un māksliniece Agnija Ozola un mākslinieks Jānis Burmeisters. Albumu izdod "LikeISaid Agency".

Atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, AS Antalis. Informatīvais partneris: Riga Radio.

Albums "Sauli sēju" Latvijas mūzikas veikalos pieejams no 11.jūnija.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV