Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Bērnības Milicija un Jacob Noiman Festival Band Aptiekā

Easyget.lv, 05.06.2013. 09:33

Šajā nedēļas nogalē Vecrīgas klubā Aptieka koncertēs divas pašmāju apvienības. Piektdien, 7. jūnijā uzstāsies grupa Bērnības Milicija, bet sestdien, 8. jūnijā - Jacob Noiman Festival Band. 
Bērnības Milicija un Jacob Noiman Festival Band Aptiekā

Dēvēti par Latvijas neatkarīgās mūzikas leģendām, indie roka apvienība Bērnības milicija ieņem stabilu vietu Latvijas neatkarīgās mūzikas skatuvē jau 11 gadus. Laika gaitā mainījies gan grupas sastāvs, gan skanējums - no sākotnējās psihodēlijas līdz daudz noteiktākai, spēcīgai un konkrētai, tomēr reizē arī melodiskai un emocionālai skaņai. Tās galvenā sastāvdaļa joprojām ir un paliek Jura Simanoviča savdabīgais, drūmais vokāls un tumšie, ironiskie, bet tai pat laikā arī trausli emocionālie dziesmu teksti, kas atklāj klausītājam lietas, par ko ne visi uzdrīkstētos runāt skaļi.
Aprīlī tika izdots grupas trešais albums "Dzeriet van Hutena kakao!", kas ir pirmais veikums šībrīža muzikālajā sastāvā - pašlaik grupā spēlē Juris Simanovičs, Aiga Upiniece, Filips Derums un Aigars Valdmanis.

“Ansamblis “Jakob Noiman festival band” radās un turpina jau vairākus gadus rasties bez tālejošiem plāniem un mūzikas industrijas satricināšanas ambīcijām. Šeit pulcējas mūziķi, kuri savas ikdienas gaitas pamatā velta akadēmiskās mūzikas kultūras vides kopšanai. Paši JNFB par sevi stāsta, ka  muzikālās izpausmes lielā mērā tiek veltītas izklaidējošas funkcijas veikšanai. Ansamblis nepieturas pie viena konkrēta mūzikas žanra, bet iedvesmojās gan no dažādu tautu melodijām, gan dienvidu zemju ritmiem, kā arī no Jēkaba Nīmaņa radītās mūzikas. Lai gan grupa bardaka radīšanai mēdz spēlē arī 8 instrumentu sastāvā, gupas pamatā tomēr ir tikai 6 dalībnieki. "Jakob Noiman Festival Band" kā atzīst paši tā dalībnieki ir radies pats no sevis – viņi tajā tikai piespēlējot.

Foto: Bērnības Milicija. Publicitātes Foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV