Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgā uzstāsies prestižais Londonas Universitātes Karaliskās Holovejas koledžas koris

Easyget.lv, 06.06.2013. 11:29

Baltijas valstu koncerttūres ietvaros koris uzstāsies Latvijas lielākajās baznīcās Rīgā un Valmierā, kā arī piedalīsies startautiskajā ērģeļmūzikas festivālā “VOX ANGELICA”. Būtiska koncertprogrammas daļa būs Latvijas komponistu - Pētera Vaska, Pētera Plakida, Riharda Dubras un Artūra Maskata skaņdarbi.

Londonas Universitātes Karaliskās Holoveja koledžas koris tiek uzskatīts par vienu no labākajiem koledžu jauktajiem koriem Apvienotajā Karalistē. Koris sniedz ap 50 koncertu gadā, īpaši specializējoties vēlās renesanses un mūsdienu mūzikā. Koris sadarbojas ar pasaulē atzītiem māksliniekiem kā Britten Sinfonia, London Mozart Players, un regulāri ir dzirdams BBC Radio 3.

Kora diriģenta, koledžas kormūzikas direktora un ērģelnieka Ruperta Gafa (Rupert Gough) vadībā koris ir ieguvis starptautisku reputāciju, īpaši - saistībā ar tā priekšnesumiem un mūzikas ierakstiem ar Baltijas valstu komponistu mūziku. Šovasar iznāks arī kora jaunākais ieraksts Kreek's Notebook, kura mūzikas autori ir Baltijas valstu pārstāvji - T. Korvits, A. Maskats un P. Plakidis. Kora diskogrāfijā jau ir ieraksti ar R. Dubras un V. Miškina mūziku.

''Reti gadās, kad tik augstas raudzes Britu jauniešu koris apmeklē Latviju. Tas vien jau ir notikums! Sevišķais par Rupertu un viņa kori ir tas, ka savās koncertprogrammās viņi regulāri iekļauj Baltijas komponistu mūziku un par savām interpretācijām saņem arī starptautiskus apbalvojumus. Viņi iet soli uz priekšu un dažus latviešu darbus pat anglisko. Tā šoreiz Latvijā pirmo reizi varēs dzirdēt Pētera Plakida 1990. gadā sarakstīto darbu „In Memoriam” ar Broņislavas Martuževas dzeju, atdzejotu angļu valodā. Cerams, ka abu koru sadarbība turpināsies arī nākotnē. Paredzēts kopdarbs „Missa a cappella” prejektā, kura ietvaros Ērika Ešenvalda un vēl nezināma britu komponista a cappella mesas pa vienai ierakstīs gan Balsis, gan Holovejas koris, '' saka Jauniešu kora BALSIS mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis.

Latvijas koncerttūres laikā Londonas Universitātes Karaliskās Holovejas koledžas koris piedalīsies šādos pasākumos:

30. jūnijā plkst. 17:00 - dalība Dievkalpojumā Anglikāņu baznīcā, Rīgā (Ieeja bez maksas)
1. jūlijā plkst. 19:00 - koncerts Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā (Ieeja par ziedojumiem)
3. jūlijā plkst. 20:00 – koncerts 6. starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla "VOX ANGELICA" ietvaros, Dubultu luterāņu baznīcā (Ieeja par ziedojumiem)
4. jūlijā plkst. 20:00 - uzstāšanās kopā ar Latvijas kori Balsis Anglikāņu baznīcā, Rīgā (Ieeja bez maksas)
5. jūlijā plkst. 22:00 – koncerts Rīgas Domā (Biļetes var iegādāties Rīgas Doma kasēs. Biļešu cenas 10.00, 7.00, 5.00 LVL)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV