Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Bushmills Live” konkursā uzvar grupa Ca’Mel

Easyget.lv, 07.06.2013. 15:13

Vakar, 6.jūnijā Kalnciema kvartālā noslēdzās „Bushmills Live” konkurss Latvijas indie mūzikas jaunajām grupām. Vislielākās publikas simpātijas un atbalstu, kā arī indie mūzikas ekspertu atzinību ieguva talantīgā jaunā grupa Ca’Mel. Konkursa uzvarētāji saņēma „Bushmills Live” balvu – iespēju ierakstīt dziesmu skaņu ierakstu studijā „Sound Division Studio”.
„Bushmills Live” konkursā uzvar grupa Ca’Mel

Grupa Ca’Mel spēlē instrumentālu mūziku kopš 2010. gada, tās sastāvā ietilpst: Toms Lazdovskis – ģitāra, Sandris Šīrants – basģitāra, Andris Rembergs – bungas. Savā mūzikā viņi atraduši vienojošo katra dalībnieka šķietami atšķirīgajos muzikālās izteiksmes veidos. Tādējādi radot progresīvus skaņdarbus, kas veidoti dažādu mūzikas stilu ietekmē – „indīroks”, „postroks”, metālmūzika, bossa nova, drum and bass, u.c. Pirmo koncertu grupa nospēlēja 2011. gada maijā, savukārt augustā sāka strādāt pie pirmā albuma, kas iznāca 2012. gada septembrī. Ca’Mel pauda patiesu prieku par savu uzvaru un jau paziņoja, ka vēlas ierakstīt studijā savu jaunāko dziesmu „Zīriņš”.

Vakara noslēgumā uzstājās publikai jau labi zināmā indie mūzikas apvienība trio „El Mars”, kurā kopā muzicē Raimonds Gusarevs, dziesmu un tekstu autors, kā arī izpildītājs, Matīss Akuraters - bungas, Toms Valmiers - basģitāra. Pēc savas aizraujošās uzstāšanās, mūziķi aicināja uz skatuves grupas Ca’Mel ģitāristu, lai kopīgi veidotu neatkārtojamu skaņdarbu.

„Bushmills Live” koncerta ietvaros publika varēja iepazīties ar indie mūzikas konkursa dalībniecēm - grupām Treeeye, Marta Migla un Ca’Mel.

13.jūnijā, „Bushmills LIVE” koncertsērijas noslēgumā Latvijas indie mūzikas fanus sagaida neparasts koncerts – pārsteidzoši interesantas starptautiskas indie mūzikas vienības „BlondeBlackBlonde” uzstāšanās, kuras sastāvā muzicē mākslinieki no Ņujorkas, Beļģijas un Latvijas. Savukārt vakara izskaņā uzstāsies klausītāju jau iemīļotais dziesminieks Goran Gora ar labi zināmām, kā arī plašākai publikai vēl neatskaņotām jaunām dziesmām.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV