Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Indygo sniedz dāvanu koncertzālē Palladium

Valters Suķis, 08.06.2013. 17:53

Jau marta nogalē portāls Easyget rakstīja par progresīvā roka grupas Indygo aktivitātēm, gan sakarā ar otrā studijas albuma Decoy izdošanu, gan pavasara mini koncerttūri. Kā jau solīts, karstākais punkts tika sasniegts 7. jūnija vakarā koncertzālē Palladium. To var attiecināt arī uz gaisa temperatūru, taču visvairāk tiek ņemts vērā kelvinu daudzums no prožektoriem un fluīdu plūsma no personām.
Indygo sniedz dāvanu koncertzālē Palladium

Galerijas:

Koncertu uzsāk jauna grupa no Latvijas - Omerta, kas izpilda instrumentālu mūziku. Trijotne pārstāv smagu, progresīvu roku. Tā kā puišiem šis ir tikai otrais koncerts, tad, lai iepazīstinātu mūzikas mīļotājus ar iespaidiem par skanējumu, atļaušos tos salīdzināt ar tādu apvienību kā Tesa. Vismaz šīs grupas pazinējiem droši varu ieteikt apmeklēt arī kādu no Omertas koncertiem un tad lemt par pievienošanos fanu pulkam. Protams, puiši koncertu uztver sirsnīgi un tas ir jūtams visā zālē. Runājot par muzikālo daļu - ļoti patīkams bungu un basa saliedējums - īpaši jāuzsver bundzinieka elegantā kardāna izmantošana, kas ne visiem sanāk tik patīkama un precīza. Arī basģitārista partijas ir gaumīgas un gana spēcīgas, lai ģitārists brīvi varētu nodoties melodiskajiem risinājumiem. Viņiem vēl būs laiks destilēt savas kompozīcijas tik tālu, lai realizētu savu potenciālu uz visiem simts. Varu tikai uzteikt smago trio par labu sagatavošanos un augstvērtīgu izpildījumu. Kā minēja paši mākslinieki, sajūtas ir sakāpinātas, jo otrais koncerts un jau uz tik nopietnas skatuves ir diezgan reta parādība, kura noteikti ir jāizbauda un jāpriecājas par doto iespēju.

Nu, lūk - pirmā vakara daļa ir patīkami pavadīta un pūlis ar acīm meklē vakara vaininiekus - Indygo.  Koncerts ir skaļš un ģitāras smagas, taču pārņem neliela nostaļģijas sajūta. Starp dziesmām grupas vokālists Mārtiņš Vaters runā maz un mulsi meklē vārdus, balss ir nedaudz aizlūzusi, jo viņš ir laimīgs un patiesi satraukts. Šis koncerts nav pompozs šovs ar viltotiem smaidiem un pārbaudītiem jokiem - tā ir dāvana galvenokārt grupas draugiem un faniem, kā arī jebkuram citam, kas vēlas pievienoties šim muzikālajam notikumiem. Par to liecina arī pie durvīm izliktais ielūgums - ņem un nāc iekšā, baudi klausies, priecājies, jo Tu esi viens no mums, jo Tu esi dzīvs.

Par koncerta draudzīgo atmosfēru liecina arī grupas sākotnējās basģitāristes Lindas pievienošanās uz skatuves un pāris senāku gabalu izpildīšana. Klausītāji to uztver ar sajūsmu un lielām ovācijām. Visdzīvāk publika uzvedas pie skaņdarbiem latviešu valodā, kas ir tikpat roķīgi un melodiski kā to angliskie brāļi vai māsas. Principā grupa aizvada savu koncerttūres noslēguma koncertu godam. Nezaudējot pareizo attieksmi un novērtējot klausītājus viņi izpilda savas dziesmas, mētā ģitāras, kūleņus un priecājas, ka viņi ir. Par to arī liels paldies viņiem. Gaidām nākamos koncertus.

Foto: Grupa "Indygo". Foto (c) Roberts Vidzidskis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV